Beykoz’da öğrenci ve veliler Milli Eğitim’e yürüdü

Beykoz’da öğrenci ve veliler Milli Eğitim’e yürüdü
27 Aralık 2014 00:50

Beykoz’da bulunan Ahmet Mithat Efendi İlkokulu öğrencileri ve veliler, okul binalarına dönmek ve kaliteli bir eğitim alabilmek için eylem yaptı.

 

İki yıl önce tadilat ve depreme karşı sağlamlaştırma yapılacağı söylenerek, Yalıköy’den Beykoz Su Ürünleri Lisesi arazisinde yapılan prefabrik okula taşınan Ahmet Mithat Efendi İlkokulu’nun öğrencileri, tekrar kendi okul binalarına dönmeyi beklerken, İshakağa Ortaokulu öğrencilerinin de bu prefabrik okula taşınacağını öğrendi. Öğrenciler ve velileri, bu durumu protesto etmek için Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdü.

 

Veliler, 14 dersliği bulunan Ahmet Mithat Efendi İlkokulu’na 22 dersliği bulunan İshakağa Ortaokulu öğrencilerinin taşınması ile okulda ikili öğretimin başlamasının planlandığını öne sürdüler. Veliler, ikili öğretime geçilmesiyle, sabah derslerin 06.30’da başlayıp, akşam ancak 19.30’da biteceğini iddia ederek, bu durumun çocukların sağlığını ve başarı düzeylerini olumsuz yönde etkileyeceğini söylediler.

 

Eyleme destek veren Yalıköy Mahallesi Muhtarı Erol Mete, “Okulun bir işadamına satıldığı, otel olacağı, Cumhurbaşkanlığı veya Başbakanlık korumalarına tahsis edileceği yönünde dedikodular olduğunu belirterek, halkın da bu dedikodulara itibar ettiğini vurguladı. Muhtar Erol Mete, “Bu dedikoduların da haklı olabileceğini şöyle görüyoruz Bir okulu bitirmeden, ikinci bir okulun yıkım kararı alınması ve ödenek ayrılması. Eğer ödenek varsa, önce mevcut okulu bitirin, sonra diğer okulu yıkın” dedi.

 

İLÇE MİLLİ EĞİTİM’E YÜRÜDÜLER

 

Veliler, çocuklarını yanlarına alarak, prefabrik okulun önünden Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında, minik öğrenciler ve veliler, “Okul içinde okul olmaz, Nitelikli eğitim istiyoruz, Okuluma dokunma ve Okulumuzu geri istiyoruz” şeklinde slogan attılar.

 

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan bir öğrenci velisi, “Öğrencilerin kendi okullarına bir an önce geri geçmesini talep ediyoruz” dedi.

 

Veliler ve Muhtar’dan oluşan bir heyet ise taleplerini içeren dilekçeyi ve topladıkları imzaları Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay’a teslim etti. Ancak veliler, görüşme sonrası, Bozbay’ın velileri memnun edebilecek bir açıklama yapamadığını duyurdu.

 

BELEDİYE BAŞKANI İLE VELİLER ARASINDA GERGİNLİK

 

Bu arada, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile veliler arasında gerginlik yaşandı. Veliler Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüdüklerinde, korumaları ile binadan ayrılmakta olan Çelikbilek’i gören bir öğrenci velisi “Başkan’ı yakaladık deyince, Yücel Çelikbilek’in sinirlendiği görüldü. Çelikbilek, “Afedersin, balık mı yakalıyorsun diyerek veliye tepki gösterdi. Diğer veliler, “Mecazen söylemiştir derken, Başkan Yücel Çelikbilek “Edebiyatı bayağı iyi biliyorsunuz yani” diyerek gülümsedi.

 

Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde velilerin sorularıyla karşılayan Beykoz Belediye Başkanı, önce velileri dinledi ve onlara yanıt vermeye çalıştı. Bir öğrenci velisinin, okulun yapımı ile ilgili kendisine yönelttiği soruları dinlerken, “Başkanım siz suçlanıyorsunuz ama diyen başka bir veli araya girince, Başkan, “Kim suçlanıyor Niye ben suçlamıyorum diye tepki gösterdi. Velinin, “Belediyenin borcu var, vermiyor. Vermediği için de Ahmet Mithat… şeklinde başlayan sözünü kesen Yücel Çelikbilek, “Kim diyor, hangi geri zekalı söylüyor bunu dedi. Bul bana onu da ağzının payını vereyim onun diyen Başkan Çelikbilek, “Bana bunu diyene hakaret ederim” diye ekledi.

 

“BEN MUHATAP DEĞİLİM”

 

Okul binasının yapımı ile kendisinin muhatap olmadığını belirten Çelikbilek, şöyle devam etti:

 

“Bunun muhatabı Milli Eğitim’dir ama, ben size destek olmak için çalışıyorum. Hepimiz istiyoruz çocuklar iyi eğitim alsınlar, bu arkadaşlar hep bunların derdini çekiyor. Yeni okullar yapalım diye uğraşıyoruz. Okul ve Milli Eğitim işleri için ben sizden çok bağrınıyorum. Sizin yaptığınız bir hikaye bana göre. Özel idareler kapandıktan sonra, daha tam oturamadılar, burada bir kaynak problemi var ki, kaynak derken bu parasızlık değil, bir iletişimsizlik oldu. Ondan kaynaklanan bir durumdur bu.”

 

Çelikbilek, daha sonra makam aracına binerek ayrıldı. Eylemciler de dağıldı.