‘Beyaz Altın’ın hasadı başladı

‘Beyaz Altın’ın hasadı başladı
12 Eylül 2017 16:03

ÇORUM’un Osmancık ilçesi’nde birçok ailenin geçim kaynağı olan her yıl yaklaşık 25 ile 30 bin ton arasında üretilen pirincin hasadı başladı.

 

Mustafa ULUSOY/OSMANCIK (Çorum) (DHA)

 

“Beyaz Altın” olarak adlandırılan ve Türkiye’deki pirinç ihtiyacının yaklaşık yüzde 5´ini karşılayan Osmancık pirincinin hasadı başladı. Aylar süren çalışmanın ardından çeltiğini erkenden eken ve başakları olgunlaşan çiftçiler, ilçe merkezinde pirincin ana maddesi çeltiklerini biçmeye başladı. Çiftciler, “1 Mayıs’ta ektiğimiz çeltiğimizi bugün hasat etmeye başladık. Havaların kurak gitmesine rağmen çeltiğimizin genel görünümü geçtiğimiz yıla oranla biraz daha verimli görünüyor. Çiftçilik zor meslek, aylar süren yorucu çalışmanın sonucu ürünümüzü hasat ediyoruz. İlerleyen zamanlarda açıklanacak olan çeltik fiyatları üreticiyi memnun edecek seviyede olursa emeğimizin karşılığını almış olacağız” ifadesini kullandı.

 

 

Ziraat Odası Başkanı Ali Osman Şahiner ilk çeltik hasadının yapılmasını nedeniyle tüm çiftçilere yeni ürünün hayırlı olmasını dileyerek, “Dünyanın her tarafından aranılan bir çeltik haline gelen çeltiğimizin ilk hasadını gerçekleştirdik. Hasat zamanı fiyatların üreticilerimizi memnun edecek seviyede olmasını umuyoruz. Havaların zaman zaman kurak gitmesine rağmen ilk çeltikteki verimin tatmin edici seviyede olduğunu düşünüyoruz. Temennimiz tüm çiftçilerimizin tarlalarından bekledikleri verimi almalarıdır.