Beslenme ve milli tarım

Beslenme ve milli tarım
16 Kasım 2017 22:13

Değerli okuyucularımız, bir iş seyehati münasebetiyle, yazılarıma üç hafta ara verdim. Sizlerle yeniden beraber olmak mutluluktur.

 

 

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Yıl 1987 Hindistan Batı Himalaya dağı alt etekleri: Batı Himalaya alt eteklerinde ikamet eden Afgan Türkleri, Hindistan’nın yerli Türkleri ve Uygur Türkleri, soydaşlarımızdan beslenme tarifleri:

 

MALZEME:

 
1- İki adet hazır yufka.
2- Eşit miktarda, havuç-kabak-taze kırmızı biber-kereviz-lahana-patlıcan ve pırasa bu malzemelerin bir ölçek daha fazlası, pırasa’nın beyaz kısmı olmalıdır.
3-100 gram taze zencefil ve 20 gram toz zerdeçal.
4- Yarım demet maydanoz ve yarım demet dereotu.
5- 50 Gram Hindistan cevizi rendesi.
6- Üç Yemek kaşığı Zeytinyağı-50 gram tereyağı.
7- İki adet orta boy domates.
8- 150-200 gram arası sert beyaz peynir rendesi.
9- Yeterince yağlı kağıt.
10- İsteğe bağlı tuz-karabiber-acı kırmızı biber-bir çay bardağı süt.
11- İki adet yumurta.

 

HAZIRLANIŞI: Bir adet olgun Avokado’yu tahta kaşık ile ezin, Havuç, Domates, Kereviz ve taze Zencefili rendeleyin. diğer sebzelerin hepsini fındık büyüklüğünde doğrayın. Tepsinin dibini bir yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp yağlı kağıdı serin, yağlı kağıt üzerine bir adet yufkayı serdikten sonra doğradığınız ve rendelediğiniz sebzelerin hepsini ufalanmış beyaz peynir ile birlikte iyice karıştırarak harç haline getirip bir yemek kaşığı zeytinyağı ve tereyağını ilave edip tepsiye koyun. Üzerine Hindistan cevizi rendesini düzgünce serpin ve bir adet yufka ile üzerini kaplayıp bir yemek kaşığı zeytinyağı, süt ve iki adet yumurta ile bir yemek kaşığı mısır unu ile iyice çırpıp hazırladığınız sosu üzerine gezdirip, ısıtılmış fırına sürün 30-35 dakika pişirdikten sonra, pasta keser gibi dilimleyerek sıcak sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

 

ÖNERİ: Doğal ve sağlıklı sebze böreğini, her hafta sonu yemeyi alışkanlık haline getirin. Bağısak tembelliği (Kabızlık) için de faydalıdır.

 

Tüketim: Bu sebze böreğini, taze sıkılmış mevsimsel meyvesuyu ile tüketirseniz, daha lezzetli olur.

 

NOT: Peynir ve yufka kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.

 

Misafirleriniz, bu böreği çok beğenecektir. Doğal ve sağlıklı bir ikramdır. Çünkü çok besleyici ve şifalıdır. Sebze mevsiminden faydalanmayı ihmal etmemeliyiz ki, hastalıklar bize misafir olmasınlar. Grip ve nezle olduğunuzda, peynir tüketmeyiniz. Peynir, kış hastalıklarının iyileşmesini geciktirir. Peynir yerine günde bir adet avokado yerseniz, peynir de ki, besinlerin %70 ni almış olursunuz.

 

Mühendis Başbakan Binali Yıldırım, aynı zamanda iyi bir köprü uzmanıdır (Mühendis’tir), Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba da, iyi bir tıb (Hekim) doktorudur. Bu iki stratejik makamlarda, iki önemli mesleğin bulunması Türk Milleti için, çok isabetli ve çok iyi bir şanstır. O zaman, ruhlarında Vatan kavramı olan bu iki devlet adamına, stratejik bir önerim olacak.

 

MÜHENDİS YILDIRIM VE DOKTOR FAKIBABA’YA ÖNERİ:
23-63 Ekseni, Elazığ-şanlıurfa köprüsünün bakımı iyi yapılmalıdır ki, Elazığ-Şanlıurfa toplumu, toplama bilgisayara dönüştürülmesin. 29 Ekim-15 Kasım 2017 tarihleri arası Şanlıurfa’yı ziyaret ettiğim de, Raf bedeli şartını uygulayan mağazaların dışında, ne yazık ki pırasa bulamadım. Bu da, Şanlıurfa da ikamet edenlerin, sebze ve meyve tüketim kültürünün zayıf olması ve Türk çiftçisinin iyi eğitilmediğinin belgesi değil midir?

 

2018 yılında planlanan Milli tarım projelerinin arefesine girmek üzereyiz. 18 günlük Şanlıurfa ziyaretim esnasında, Harran üniversitesi ziraat fakültesi öğretim üyelerinden, ziraat yük. müh. Doç. Dr. Ali Rıza öztürkmen’nin, bir sohbette; ”Gac fruin’in, domates’ten 70 kat daha fazla Likopen olduğunu, Portakal’dan 40 kat daha fazla C vitamini içerdiğini ve Havuç’tan 20 kat daha çok Beta-karoten ihtiva ettiğini” anlatı. Öztürkmen hocaya sorduğum da, bu meyve Türkiye de yetişir mi? Sorusuna, dedi, bu meyve yıllık ve patlicangillerden olduğu için, rahatlıkla Türkiye de yetişir. Cevabını aldıktan sonra; mühendis Başbakan Binali Yildırım ve Doktor Tarım Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı göreve çağırıyorum: Acilen bu meyvenin, Türkiye de yetiştirilmesi için, 2018 tarım planlamalarına bu meyvenin dahil edilmesi için, şimdi tam zamanıdır. Yıldırım-Fakıbaba ikilisi, bilim adamı, Ali Rıza Öztürkmen’den, bu meyve hakkında brifing alıp, Türk çiftçisinin hem daha çok gelir elde etmesi ve hem de, hastanelere başvurma kısmen de olsa asgariye indirilmiş olur. Ayrıca bu meyve kullanıldığı zaman, Türkiye de bazı hastalıklara yakalanmayı ve kimyasal ilaç kullanmayı da önler.

 

Elazığ ve Şanlıurfa’nın stratejik önemi bakımından ağaçlandırma ve sebze-meyve ekim çemberinin genişlemesi gerekir. Recep Tayip Erdoğan’nın dediği gibi, ”İhanet şebekesi” sanayi ötesi toplum ülkelerinin amacı, bu iki kardeş şehire toplama (Göç) bilgisayar teknolojisini getirmektir. Toplama bilgisayar yerine, entegre (Reel sektör) teknolojisinin ve tarımda modernleşmenin daha huzurlu ve ekonomik olduğunu hafızamızdan silmeyelim.

 

Dahili ve harici, bölücü Vatan hainlerinin amacı, Elazığ-Şanlıurfa köprüsünü rahatlıkla geçip bu iki ilimizi, bir göçmenler şehrine dönüştürme planlamalarına dikkat edilmelidir!

 

Halen Harran ovasında, meyve-sebze üretiminin ve tarımda reel sektörün gelişmemesi dikkat çekici değil midir! Allah aşkına!

 

Çiçeği burnunda ki, iki tecrübeli devlet adamının, verdikleri Milli seslenişleri ile ruhlarında Milli kavram olduğu mesajını veren, Yıldırım-Fakıbaba, sadakat ve samimiyetleri ile acilen 23-63 Ekseninde, sebze-meyve üretimi’nin modernleşmesini gerçekleştirilmelidir.

 

Neden Yıldırım-Fakıbaba ikilisine bu Milli çağrıyı yapıyorum: Mühendis Başbakan Binali Yıldırım diyor ki: ”Gün Dostunu Düşmanını Tanıma Günüdür.” ve yardımcısı Mehmet şimşek diyor ki: ”Yolsuzluk Yapanların Allah Belalarını Versin.” Ayrıca Fakıbaba’nın, Bakanlığı ile ilgili Milli seslenişinden de cesaret alarak, stratejik önem taşıyan bu Milli çağrıyı kendilerine yapıp, acilen tarım da Milli önem taşıyan projelerin 2018 yılında gerçekleştirilmesi gerekir düşüncesindeyim. İnşallah bu Milli tarım projelerinin gerçekleştirilmesi için, çağrımız dikkate alınır.

 

 

Büyük Türk Milletine Fetö gibi riyakar ”İhanet şebekeleri” nin, raf bedeli şartı ile Türk sanayicisini-çiftçisini zor duruma düşürenleri, Allah kahrı perişan eylesin inşallah. Mühendis Binali Yıldırım-Doktor Ahmet Eşref Fakıbaba ikilisi, inşallah Raf bedeli şartını uygulayanlara, kendi Milli seslenişlerini esas alarak, onlara bu zülmetmeye dur demelerini öneriyorum: Yıldırım-Fakıbaba’nın eğer ki, Milli seslenişleri halen geçerli ise o zaman, RAF bedeli şartı ile hastalık ve terör oluşturanlara dur demelidirler. Milli seslenişleri, güncel ise, yapacakları bir şey yok demektir ve ”İhanet şebekeleri” nin faaliyetlerine devam etmesine göz yummak demektir anlamını taşımıyor mu?

 

Eğer ki, bir söz verilmişse ve Milli bir çağrı yapılmışsa o yetkililer, tasarufunda olan yetkileri kullanmalıdır. Laf ile Milli sesleniş ve Vatan kavramını ruhumda taşıyorum demekle olmaz. Bir Milli çağrı ile Türk Milletinin, yanındayız deniyorsa, o söz yerini bulmalıdır ki, yanında oldukları görülsün ve inanılsın. Fetö denen Vatan haini de bir zamanlar, kendisinden başka İslam kültürünü uygulayan yoktur mesajını vererek Müslüman Türk milletini, riyakarlık duyguları ile kandırıyordu. 15 Temmuz da ki, Şeytanca düşüncesi ve ihanetini gördük. Önce Allah onun belasını verdi. Sonra Büyük Türk Milletinin, birlik-beraberlik ruhu o Şeytan kalpliye ve onun gibi düşünenlere haddini bildirdi.

 

Cümle Aziz Vatan şehitlerini ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü Rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hasta ve yaralılara acil şifalar dileriz.

 

ÖZDEYİŞLER:
1- Zamanı gelince olacak, zamanı gelince gidecek. (Hindistan atasözü)
2- Su samurunun evinde, dünün balığını aramak boşunadır. (Hindistan atasözü)
3- Allah’ın takdiri, bütün insanlar istemese de yerini bulur. Allah’ın takdir etmediğini bütün insanlar istese de olmaz. (Hindistan atasözü)
4- Kocasını memnun edememiş hiçbir kadın, zevce denmeğe layık değildir. (Hindistan atasözü)
5- Kalp en kudretli ve en tehlikeli tarafınızdır. Bu yüzden ona hakim olmalısınız. (Hindistan atasözü)
6- Dağların tepesinde nilüfer yetişmez, hayduttan iyilik gelmez. (Hindistan atasözü)
7- Bütün içilecek şeyler arasında en iyisi sudur. (Hindistan atasözü)

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun