Beşiktaş’ta CHP ve İYİ Parti’nin ‘hayali seçmen’ itirazı sonuç getirdi

Beşiktaş’ta CHP ve İYİ Parti’nin ‘hayali seçmen’ itirazı sonuç getirdi
23 Ocak 2019 08:36

Seçimlere üç aydan az bir süre kala “hayali seçmen” iddiaları Türkiye’nin gündemine oturdu. Muhalefet, birçok bölgede “hayali seçmen” iddialarını yinelerken, İstanbul’da dikkat çeken bir gelişme yaşandı.

 

 

Beşiktaş’ta, CHP ve İYİ Parti’nin “hayali seçmenlere” dönük itirazı sonuç getirdi.

Beşiktaş’ta bulunan bir erkek yurdunda 140 seçmen kaydı tespit eden CHP’liler ve İYİ Parti’liler İlçe Seçim Kurulu’na durumu bildirdi. İlçe Seçim Kurulu’na verilen dilekçede; yapılan araştırmalar ve muhtardan alınan bilgiler neticesinde 140 seçmenin söz konusu adreste bulunmadığı aktarılırken, bu durumun düzeltilmesi talep edildi.

İlçe Seçim Kurulu ise, yapılan polis incelemesinde 2017’nin Ekim ayı itibariyle yurdun faaliyetlerine son verildiğini ve binanın terk durumda olduğunu aktardı. İlçe Seçim Kurulu kararında, adresteki 136 kişinin kayıtlarının dondurulmasına karar verdi.

İlçe Seçim Kurulu kararında, “Muhtarlık bölgesinde oturmadıkları anlaşılan seçmenlerin kayıtlarının dondurulacağı anlaşılmakla halen söz konusu adreste kayıtlı bulunan ve askı süresinde adresinde başka bir yere aldırmamış bulunan 136 kişinin kayıtlarının dondurulmasına karar verilmesinin uygun olacağı anlaşılmış” şeklinde ifadelere yer verildi.

İşte o karar:

dilekce

 

İYİ PARTİ’DEN İTİRAZ

 

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan ise, sosyal medya hesabından İYİ Parti’nin İstanbul ilçelerinde 12.362 seçmene itiraz ettiğini bildirdi.

Türkkan, kişisel Twitter hesabından, “İyi Parti İstanbul İl Teşkilatı, ilçelerde 12,362 seçmene itiraz etti. İlçe Seçim Kurulları’ndan 3,217 seçmen için KABUL, 8,682 seçmen için RED kararı geldi bu itirazlara” diye yazdı.

İşte Lütfü Türkkan’ın o paylaşımı:

2