Beşiktaş’ ta Forvet Sıkıntısı Çözüme Kavuşacak mı?

Beşiktaş’ ta Forvet Sıkıntısı Çözüme Kavuşacak mı?
12 Ekim 2020 16:40

Lige göze hoş gelen bir futbol oynayarak Trabzonspor galibiyetiyle başlayan Beşiktaş daha sonra bu ivmeyi sürdüremedi. Ligde ve Avrupa’da üst üste yenilgiler alan Beşiktaş’ta işler yolunda gitmiyor. Başkan Ahmet Nur Çebi’den şikayetçi olan Beşiktaş taraftarının eleştiri okları çok yakında Sergen Yalçın’a da dönebilir.

 

 

Gökhan Gönül ve Caner Erkin’in Fenerbahçe ile anlaşması ve yerlerinin zamanında doldurulamaması defans hattında çok büyük zaaflara yol açmış gibi gözüküyor. Yapılan yeni transferler bu bölgeye çare olabilecek mi zamanla göreceğiz ancak mali sebeplerden dolayı geçtiğimiz sezonlara göre Beşiktaş kadrosunun kalitesi her sezon biraz daha düşüyor gibi.

Forvet Sıkıntısı

Beşiktaş’ta Burak Yılmaz’ın Lille transferinden sonra transfer sezonu boyunca forvet arayışları sürdü. Ne Güven Yalçın’ın nede Larin’in o boşluğu doldurabileceği düşünülmüyor. Çareyi transfer de arayan Beşiktaş Nicola Kalinic, Mario Balotelli ve Vincent Aboubakar isimleriyle görüşmeler gerçekleştirdi. Taraftarı heyecanlandıran isim ise Mario Balotelli oldu. Ancak Sergen Yalçın’ın ben sorunlu futbolcu istemiyorum, demesi yönetimi bu transferden vazgeçirdi.

Nikola Kalinic ismiyle ilgili de girişimler bulunsa da başarı sağlanamadı. Beşiktaş’ta daha önce kiralık forma giyen Vincent Aboubakar içinde bulunduğumuz sezon tekrar Beşiktaş forması giyecek. Kariyeri boyunca sakatlıklarla boğuşmuş futbolcunun nasıl birebir performans göstereceği ise merak konusu. Restspor sayfasında Beşiktaş takımının forvet sorununa dair daha ayrıntılı haberler yer alıyor.

Yeri Doldurulamayan Futbolcular

Yönetimin elinde tutamadığı futbolcuların ezeli rakibe imza atmış olması Beşiktaş taraftarının canını bir hayli sıkmıştı. Bir de yerleri doldurulamayınca can sıkıntısı tepkiye dönüştü. Feda sezonuna benzer bir şekilde taraftarından yardım talep eden Beşiktaş yönetimi bu yardımların karşılığını verememiş gibi gözüküyor.

Transferde lig içerisine yönelen Beşiktaş yönetimi bünyesine kattığı futbolcularla taraftarını tatmin edemediklerini anlamış olmalılar ki yurt dışından maliyeti diğer oyunculara oranla düşük ancak yıldız statüsünde olabilecek futbolculara yöneldiler. Ancak başarılı olamayınca da eski oyuncuları Aboubakar’ı kadroya kattılar. Taraftarın tepkisi yerinde mi bilinmez ancak bu negatifliğin sahaya yansıdığı gözle görülebilir bir gerçek.

Sergen Yalçın ve Tercihleri

Lig başlangıcı olan Trabzonspor maçında potansiyel gösteren ve gelecek vadeden bir futbol oyunuyla karşımıza çıkan Sergen Yalçın, bu oyunu gerek kadro tercihleri gerekse oyuncu değişiklikleriyle baltalamış gözüküyor. Lens’i sağ bek oynatıp önce Şampiyonlar Ligi’nden daha sonra ise Avrupa Liginden elenen Beşiktaş’ta Sergen Yalçın’a duyulan güven yok olmaya başladı. Taraftarın kredisini yavaş yavaş tüketmeye başlayan Sergen Yalçın bu gidişatı nasıl değiştirecek bilmiyoruz. Daha önce süper ligin daha küçük takımlarını çalıştıran ve hemen hiçbirinde uzun süre görev almayan Sergen Yalçın mensubu olduğu camiada da aynı sonu yaşamaya çok yakın. Restspor giriş için tıklayın