Beşiktaş Belediyesi’nde mutlu son! BELTAŞ işçileriyle anlaşmazlık tatlıya bağlandı

Beşiktaş Belediyesi’nde mutlu son! BELTAŞ işçileriyle anlaşmazlık tatlıya bağlandı
18 Eylül 2014 19:04

CHP’li Beşiktaş Belediyesi’ne bağlı BELTAŞ A.Ş.’de çalışan, toplu sözleşme görüşmeleri devam ederken işten çıkarılan ve belediye binası önünde çadır kurarak eylem yapan DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası üyesi 239 işçinin başlattığı direniş 60’ıncı gününde sona erdi. Anlaşmazlık atılan imzalarla tatlıya bağlandı.

 

5b20ab970e2ad310

 

BİRLİKTE HALAY ÇEKTİLER

.

.

Beşiktaş Belediyesi ile park ve bahçe temizlik işlerini yapan BELTAŞ şirketinin işçileri arasında bir süredir devam eden anlaşmazlığın çözümü için taraflar Beşiktaş Belediyesi’nin Etiler’deki binasında bir araya geldi. CHP İstanbul Milletvekilleri Süleyman Çelebi ve Veli Ağbaba’nın da katıldığı törende, atılan imzalarla anlaşmazlık tatlıya bağlandı. Taşeron işçilere iş güvencesi ve sendikal örgütlenme hakkı getiren toplu sözleşme alkışlar arasında imzalandı. Sözleşmeye, DİSK’e Bağlı Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Remzi Çalışkan ile birlikte imza koyan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Biz Beşiktaş Belediyesi olarak hem sendikal örgütlenmenin en iyi örneklerinden birini gerçekleştiriyoruz hem de sizlerin maddi taleplerini -ki sonuna kadar helal olsun- en güzel şekilde karşılıyoruz” dedi. İmza töreninin ardından, işçiler, Belediye Başkanı Hazinedar ve CHP’li vekiller birlikte halay çekip kutlama yaptı.

 

76b156c0494f79ca_600x350

 

ÇATIŞMA OLMUŞTU

 

Beşiktaş Belediyesi’nde temizlik işçileri 60 gündür eylemdeydi. Grev nedeniyle Beşiktaş’taki park ve bahçelerde günlerce temizlik çalışması yapılmamış, parkların bilinçli olarak kirletildiğini iddia eden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar da, Dünya Barış Parkı’ndaki temizlik çalışmalarına katılmıştı. Başkan Hazinedar’ın parktan ayrılmasından sonra, grevdeki işçiler ile kendilerine müdahale eden bir grup arasında taşlı sopalı çatışma çıkmıştı.

 

1838e4f5bf9d329d