Beş vakit namazın bitiminde yapılacaklar

Beş vakit namazın bitiminde yapılacaklar
7 Temmuz 2015 14:31

Ey Yüce Türk İslam alemi! Sohbetimiz; Beş vakit namazın bitiminde yapılacaklar hakkında olacaktır.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Yüce Türk İslam aleminin İslamiyet bilinci; Vatan sevgisiyle iç içedir. Riyakarlar, Benciller, Rüşvet yiyenler, İçteki ve Dıştaki Vatan hainleri, Büyük Türk Milletinin bu inanç ve sevgisini unutmamalıdırlar!

 

Ey deryayı rahmetinin sonu olmayan Allahım! Bu dünyada rahmet ve mağfiretinle, riyakar olmayan cümle İslam alemine mutluluk dileklerimizle, sohbetimize başlayalım:

Sohbetimizden, başta kendimiz olmak üzere, tüm okuyucularımızın faydalanabilmesi ve feyiz alması Cenab-ı Allah’tan niyazımızdır.

 

Yıl 25 Ocak Çarşamba 2006 Libya’nın başkenti Trablusgarp: Trablusgarp Fatihi Turgut Reis camisi ve türbesinde ikindi namazını eda ettikten sonra, türbeyi ziyaret edip bir Yasin-i şerif okumaya niyet ettim. Namazından sonra türbeye giderek, Turgut Reisin ve diğer Vatan şehitlerinin ruhuna Yasin-i şerif okumak nasip oldu. Okumanın sonunda dua edip çıkışta, yaşlı bir adam kolumu tuttu ve ceketimde ki Türk bayrağı rozetini görmüş ve Türkçe dedi sen Türk’sün galiba; evet ben Türküm adım Numan Aladağ’dır, o da dedi adım Şahamettin Kutberk 78 yaşındayım hukukçuyum. Ataları, 1796 yılında Muğla Menteşeden Trablusgarb’a göç etmişler. Fethiye de ikamet ettiğimi söyleyince, gözleri yaşarıp duygulandı.

 

Şahamettin soydaşımız: Numan namazdan sonra yapman gereken bazı görevleri yapmadın; ben de yapmadığım görevleri söylersen memnun olurum. Eğer zamanın varsa arabam ile bir yere gidip çay içip sana detaylı anlatırım dedi. Trablusgarb’ın batısındaki 1800 dönümlük portakal bahçesinin çiftlik evine gittik. Namazlardan sonra yapılacak görevleri anlattı. 07 Temmus 2015 Salı günü ajandamdan bir not ararken Şahamettin soydaşımızın sohbet notları karşıma çıktı. Cenab-ı Allah, bu sohbet notlarını siz değerli okuyucularımızla paylaşıp faydalanmayı da nasip etti.

 

ŞAHAMETTİN KUTBERK SOHBETİ:

 

Sabah, ikindi ve akşam namazlarının farzını müteakip 10 kere ”la ilahe illallahu vahdehu la şerikeleh lehülmükü velehül hamdu yuhyi ve yumitu ve hüve ala külli şeyin kadir.” demeli, 10 cuyu; (yuhyi ve yumitu ve hüve hayyun la yemut biyedihil hayr ve hüve ala külli şey’in kadir) ilave ederek tamamlanır.

 

Namaz duasından sonra.

1- Sabah namazından sonra, Haşr Suresinin son 3 veya 5 ayeti;

2- Öğle namzından sonra, Süretülmülk (Tebareke);

3- İkindi namazından sonra, Sure-i Amme;

4- Akşam namazından sonra, Haşr Suresi son 3 veya 5 ayeti;

5- Yatsı namazından sonra, Sure-i Bakara’nın son iki ayeti (Amenerresulu) okunur.

 

Bunların ardından 11defa İhlas ve 11 defa da Kelime-i Tevhit (La ilahe illallah 11’ci de Muhammeden resulullah, hakan ve sıdka) denilir.

 

Beş vakit Namaz kılan her Müslümanın, namazlardan sonra:

1 – ”Ala azamin alemine seyyidina Muhammedinis salavat,”

2- ”Ala eşrefil alemine seyyidina Muhammedinis salavat,”

3-”Ala efdalil alemine seyyidina Muhammedinis salavat,”

4- ”Ala ekmelil alemine seyyidina Muhammedinis salavat,”

5- ”Esselatü vesslamu aleyke Ya Resulullah”

6- ”Esselatü vesselamu aleyke Ya Habiballah”

7- ”Essselatü vesselamu aleyke Ya Halilallah”

8- ”Esselatü vesselamu aleyke Ya Nuru Arşillah”

9-” Esselatü vesselamu aleyke Ya Hayri Halikıllah”

10- ”Esselatü vessalamu aleyke Ya Şefial Müznibin”

11- ”Esselatü vesselamu aleyke Ya Seyyidel evveline vel ahirin”

12- ”Esselatü vesselamu alaeyke Ya Hatemennebiyyin (3 defa)”

13- ”Ve selamün alel mürselin”

14- ”Ve selametün alel üstazin”

15- ”Ve selametün alel ihvanin”

16- ”Ve selametün alel Mü’minin”

17- ”Ve selamün alel hazirin”

18 Ve selametün alel gaibin ve ala küllin ecmeine velhemdulillahi rabbil alemin.”

 

 

İla şerefinnebiyyi sallallahü Teala aleyhi vesellem alihi ve eshabihi ve üstazina ve ihvanına veli ebeveynina veli akrabaina ve limenlehu hakkun Aleyna velimen vessayna bidduail hayr veli cemiil mü’minine vel mü’minat vel müslimine vel müslimat el ahyau min hüm ve emvat bi rahmetike ya erhamerrahimin cezallahu anna Muhammedein sallallahü teala aleyhi vesellem bima hüve ehlü, sübhane rabbike rabbil izzeti amma yesıfuna ve selamün alel mürselin velhamdulillahi rabbil alemin.
Bi hürmeti Fatiha diyerek, fatiha okunur.

 

Değerli Mü’minler!

Hasta olan müslüman kardeşlerimiz ve yakınlarımız şifaya kavuşması için dua:

(Allahumme, Rabbennasi ezhebil be’se, işfi enteşşafi la şifae illa şifauke, şifaen la yuğadiru sakamen.

Bismillahi, eüzü biizzetillahi ve kudretihi min şerri ma ecidu ve uhaziru.)

Bu duanın fazileti uygulamalı tecrübelerle sabittir. Her türlü hastalığa karşı bu dua okunursa şifayı bulacağına kuvvetli deliller mevcuttur.

Ancak sadakat,samimiyet, riyakar olmamak ve kuvvetli inanç lazımdır.

Dersine çalışmayan bir talebenin, öğretmenden dersine çalışmış gibi not vermesini beklemek nasıl ki, olumsuz oluyorsa, dualarınızın kabul olması için de inanç ve samimiyetin kuvvetli olması şarttır.

 

Sadakat ve samimiyetle yaptığınız tüm ibadet ve dualarınızı kabul etsin. Ülkemizi felakete sürükleyecek olan riyakarlara da, Cenab-ı Allah fırsat vermesin.

 

Vatan şehitlerini Trabulusgarb Fatihi Turgut Reis-i ve Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Mübarek Ramazan ayının yüzüsuyu hürmetine hastalara şifa-i şerifler diler. Allah, Yüce Türk İslam alemini emrettiği şekilde, helal lokma ile yaşayan kullarından eylesin. Amin Velhamdulillahi rabbilalemin. Maasalavat.

 

Kaynakça:

Numan Aladağ’ın, 1984-2015 Yılları arası gezi notları.

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun