Beş anket şirketinin ortalaması: Cumhur İttifakı’nın oylarında büyük düşüş

Beş anket şirketinin ortalaması: Cumhur İttifakı’nın oylarında büyük düşüş
14 Haziran 2020 16:55

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, 5 tane araştırma şirketinin ortalamalarını çıkartarak Cumhurbaşkanlığı, milletvekili seçimlerinin olası sonuçlarını çıkardı.

 

 

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, Metropoll, MAK, Avrasya ve henüz anketlerini yayınlamadıkları için adını açıklamadığı iki şirketin araştırma sonuçlarının ortalamasını çıkardı.

 

Cumhur İttifakı

 

Milletvekilliği seçimi için 5 araştırma şirketinin ortalamasında AKP’nin oyu yüzde 34.2, MHP’nin oyu yüzde 8.3, toplamda ise yüzde 42.5 olarak gözüküyor.

 

Millet İttifakı

 

Millet İttifakı’nın oy oranı yüzde 40 olarak gözüküyor.

Yüzde 28’lerde CHP’nin yüzde 12’lerde de İYİ Parti’nin oy oranının çıktığını söyleyen Kiraz, Cumhur İttifakı’nın meclis çocuğunluğunu açık ara farkla kaybettiğini ama Millet İttifakı’nın açık ara farkla kazanamadığını görüyoruz” dedi.

“Herhangi bir ittifak mecliste çoğunluğu tek başına sağlayamayacak” diyen Özkiraz, Araştırmalarının bugünün koşullarını yansıttığını ifade etti.

Özkiraz, Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını şöyle verdi: Tayyip Erdoğan: Yüzde 39.6 Erdoğan’a oy vermem diyenler: Yüzde 46.4