Berna Laçin hakim karşısına çıktı: Troller infial yarattı

Berna Laçin hakim karşısına çıktı: Troller infial yarattı
13 Kasım 2018 13:33

Tecavüz olaylarında çözümün idam olmadığına ilişkin attığı tweet üzerine hakkında 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan oyuncu Berna Laçin ilk kez hakim karşısına çıktı.

 

 

Sevim Begüm Yavuz / Sözcü

 

Tecavüz olaylarında çözümün idam olmadığına ilişkin attığı tweet üzerine hakkında “halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama” suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan oyuncu Berna Laçin hakim karşısına çıktı. Anadolu 59. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına oyuncu Berna Laçin ile avukatları katıldı.

 

‘TROLLER TARAFINDAN BİLİNÇLİ OLARAK SAPTIRILDI’

 

İddianamede geçen ifadeleri hiçbir şekilde kabul etmediğini söyleyen Berna Laçin, “Tweeti ben attım. Bu tweette dinle ilgili hiçbir içerik yoktur. İçerik sadece idam ile ilgilidir. Bunu da belirtmek için idam etiketini kullandım. Bunlar troller tarafından bilinçli olarak saptırılarak bilerek bir gündem yaratılmıştır. Şu an burada olmama sebep olmuşlardır. Trollerin de tweetin atılmasından 2-3 gün sonra hesapları kapatıldığı için sosyal medya sakinleşmiştir ve bir daha da gündeme gelmemiştir. Medyadaki infial bir yana günlük hayatta da bir yansıması olmamıştır. Sadece sanal dünyada kalmış bir olaydır” ifadelerini kullandı.

 

https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/berna-lacin-hakim-karsisina-cikti-troller-infial-yaratti/