Berlusconi: masumum pes etmeyeceğim

Berlusconi: masumum pes etmeyeceğim
5 Ağustos 2013 08:55

Sahibi olduğu medya grubu Mediaset’e ilişkin vergi yolsuzluğundan aldığı 4 yıl hapis cezası onanan İtalya eski başbakanlarından Silvio Berlusconi, “Masumum ve asla pes etmeyeceğim. Hükümeti de düşürmeye niyetli değilim” dedi.

İtalyan Yargıtayı tarafından Perşembe günü hapis cezası onanan Silvio Berlusconi’nin masum olduğunu savunan yaklaşık bin 500 kişi, 77 yaşındaki deneyimli siyasetçinin Roma’daki konutu Palazzo Grazioli önünde toplandı. Berlusconi, “Cumhurbaşkanı Berlusconi’yi affetmeli”, “Berlusconi sen Jül Sezar’dan daha büyüksün” ve “Seninleyiz Berlusconi” gibi dövizler taşıyan kalabalığa hitap etti. “Hayatım boyunca hiç bu kadar acı çekmemiştim” diyen Berlusconi, “En kötü günlerimi yaşıyorum. Bana gösterdiğiniz sevgi acılarımı dindiriyor. Ağustos ayının bu gününde aşırı sıcakta buradaysanız, bu sizin için çalışmaya devam etmem gerektiği anlamına gelir” diye konuştu.

YARGIÇLAR İDEOLOJİK

“Ben masumum” sözlerini heceleyerek söyleyen Berlusconi, “O dönemde başbakandım ve sahte faturalandırmalar yapmadım” dedi.

Hakkında onlarca dava açan savcıları ve mahkumiyet kararı veren yargıçları da hedefine alan Silvio Berlusconi, “Onların çoğu ideolojik bir akıma hizmet ediyor. Korkunç bir şekilde güçlerini kullanarak masum bir vatandaşın özgürlüğünü elinden alıyorlar” iddiasında bulundu.

Sempatizanlarını özgürlük ve demokrasi için beraber mücadele vermeye davet eden Berlusconi, asla pes etmeyeceğini de ekledi.

HÜKÜMETİ DÜŞÜRMEYECEĞİM

Cezanın onanmasının ardından kabinede partisi Özgürlükçü Halk’tan (PDL) 5 bakanı bulunan Berlusconi’nin hükümeti düşürüp düşürmeyeceği ise günlerdir ülke gündemini meşgul ediyordu. Berlusconi bu noktaya da, “Ülkeyi içine düştüğü durumdan kurtarmak, gereken ekonomi politikalarını hayata geçirmek için hükümet ve parlamento görevini sürdürmeye devam etmeli. Enrico Letta hükümetine desteğim tamdır” diye açıklık getirdi.

Ülke siyasetinin renkli simalarından Berlusconi’ye verilen 4 yıl hapis cezası, af yasası gereği 1 yıla inmişti. Yaşından dolayı cezaevine girmeyecek olan eski başbakanın önünde ev hapsi ya da sosyal ceza seçenekleri bulunuyor. Bu konudaki talebini Ekim ayı ortasına kadar vermesi şartı bulunan Berlusconi, cumhurbaşkanı tarafından tamamen affedilmeyi de isteyebilecek.

Silvio Berlusconi’nin yardımcılarından Sandro Bondi ise, af kararı alınmadığı takdirde, iç savaş çıkabileceği uyarısında bulunmuştu.