Berkin’i uğurlamak için geldiler!

Berkin’i uğurlamak için geldiler!
12 Mart 2014 15:15

Dün yaşamını yitiren Berkin Elvan için Okmeydanı Cemevi’nde tören sona erdi. Öğle saatlerinde düzenlenen törene saatler önce binlerce kişi akın etti. Cenaze töreninde yapılan çağrılarda kalabalığın sessiz olması istendi. Cenaze töreni için on binlerce kişi E-5 karayolundan yürüdü, trafik durdu. Şişli’de şu an adım atacak yer yok.

 

İşte dakika dakika Okmeydanı’nda yaşananlar…

 

 

Berkin Elvan’ın cenazesi toprağa verildi.

 

Saat 17.00 itibariyle Halaskargazi Caddesi’nde 50 bin kişi bekliyor. 5 bin kişilik bir grup mezarlığa gitmek için ayrıldı. Ayrıca Okmeydanı’ndan gelen 10 bin kişilik ayrı bir grup var. Kalabalık arasında üniformaları ve okul çantalarıyla gelen ilköğretim öğrencisi çocuklar bulunuyor. Taksim Platformu Taksim’e gitme çağrısı yapıyor. Polis, Harbiye çıkışı ve Ergenekon Caddesi girişine barikat kurdu.

 

Berkin Elvan’ın cenazesi için yola çıkan kortejin ön kısmı Feriköy Mezarlığı’na ulaştı.

 

Okmeydanı ve Şişli’de toplanan on binler cami çevresinde buluştu, büyük izdiham var. Kitle durdu kıpırdayamıyor, sloganlar atılıyor.

 

Engelli vatandaşlar da Berkin’i son yolculuğuna uğurlamak için cenaze töreninde.

 

 

Okmeydanı Cemevi’nden yola çıkarılan Berkin Elvan’ın cenazesi Şişli Meydanı’na getirildi. Kalabalık arasında yavaş yavaş ilerleyen cenaze aracı, Feriköy Mezarlığı’na götürülüyor.

 

Taksim Dayanışması, Feriköy’deki toprağa verme töreninin ardından Gezi Parkı’na gidip karanfil konması için çağrıda bulundu.

 

Cenazeyi bekleyenler Berkin Evlan’ın mezarına karanfil ve misket bıraktı.

 

İnsanlar saat 13.30’dan itibaren Şişli’de toplanmaya başladı. Saat 14.45 itibariyle on binlerce insan vardı.

 

E5 boyunca Okmeydanı’ndan yürüyen on binler Şişli Meydanı girişini hınca hınç dolduran onbinlerle buluşmak üzere… Yürüyüşte ön sırada vekiller de var, AKP  ilçe binası önünde kısa bir gerginlik yaşandı.

 

 

Berkin Elvan’ın cenazesi Şişli’ye doğru götürülüyor. Şişli’de önlem alan polis, Abide-i Hürriyet Caddesi’nin girişini bariyerle kapattı. Çevik kuvvet polisi de barikatın arkasında bekleyişini sürdürüyor. Ayrıca yürüyüş nedeniyle E-5 karayolunda trafik durdu.

 

 

Berkin Elvan’ın cenazesi helallik için evinin önündeyken Berkin’in mezar taşını da bir genç taşıyor.

 

MRT_8718

 

Okmeydanı’nda kortej, Berkin’in hep oynadığı parka gidiyor. Daha sonra Berkin’in cenazesi helallik almak için evine götürülecek.

 

Okmeydanı Cemevi’ndeki tören sona erdi. Berkin’in cenazesi helallik için evine götürülüyor. Oradan da büyük bir kortej eşliğinde Şişli üzerinden Feriköy Mezarlığı’na götürülecek.

 

Oğlunun tabutu başında babası Sami Elvan “Berkin’i artık sonsuzluğa uğurladık. Berkin’im gitti ama milyonlarca Berkin’im var artık” dedi.

 

Cenaze töreni başladı. Berkin’in tabutu getirildi. Hakka yürüme erkanında sessiz olun çağrısı yapan Dede, Berkin’in cenaze namazını kıldırıyor. Canlar ölesi değil diyen dede dualar okuyor.

 

Berkin’in yakınları Cemevinde bulunan naaşını son kez görmek için gasilhaneye girdi. Arkalarından sedye ve doktor istendi.

 

Cemevi önünde toplanan binlerce kişi ‘Berkin Elvan Ölümsüzdür’ sloganı atıyor.

 

120320141021306647881_2

 

YÜZLERCE KİŞİ YÜRÜYOR

 

Okmeydanı’nda yüzlerce kişi, Berkin Elvan için tören yapılan Okmeydanı Cemevi’ne doğru yürüyor. Metrobüs duraklarında büyük kalabalık var.

 

BİR KİŞİ FENALAŞTI

 

Kalabalık nedeniyle fenalaşan bir kişiye sağlık ekiplerince müdahale edildi.

 

D121050150

 

TUNCAY ÖZKAN DA GELDİ

 

Ergenekon davası sanıklarından olan ve Pazartesi günü tahliye edilen gazeteci Tuncay Özkan da Okmeydanı’nda.

 

CHP’Lİ UMUT ORAN VE SÜHEYL BATUM DA GELDİ

 

Sarıgül’ün ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Cemevi’ne geldi.

 

umutoran

 

MUSTAFA SARIGÜL İLK GELEN SİYASİ İSİM

 

Cenaze için cemevine ilk gelen isim CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül oldu. Sarıgül geldiğinde kalabalık alkışladı.

 

sarigul

 

 

ACILI ANNELER BİRBİRLERİNE SARILIP AĞLADI

 

Ankara’da Gezi eylemleri sırasında polisin silahından çıkan kurşunla ölen Ethem Sarısülük’ün ailesi geldiğinde alkış ve sloganlarla karşılandı. Ethem’in annesi, Berkin’in annesi Gülsüm Elvan’a sarılıp ağladı.

 

İLK ÇELENK KILIÇDAROĞLU’NDAN

 

Cemevine ilk çelenk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi, alkışlandı.

 

AMBULANSLAR DA BEKLİYOR

 

Şişli Belediyesi’nin iki ambulansı da Okmeydanı Cemevi’nin önünde bekliyor. Cemevi girişinde Berkin’in babası ve ailesi taziyeleri kabul ediyor.