Berkin’i Allah değil Erdoğan aldı

Berkin’i Allah değil Erdoğan aldı
11 Mart 2014 11:21

Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, “Benim oğlumu benden Allah almadı, benim oğlumu benden Tayyip Erdoğan aldı” dedi.

 

Okmeydanı Hastanesi önünde gözyaşları arasında konuşan Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, “Benim oğlumu benden Allah almadı, benim oğlumu benden Tayyip Erdoğan aldı” dedi. Hastane önünde Berkin için bekleyenlerin sayısı giderek artarken polisin bazı gruplara müdahale ettiği bildiriliyor. CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur, müdahale sırasında atılan gaz bombası nedeniyle bir kişinin yaralandığını ve tedaviye alındığını duyurdu.

 

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin önünde Berkin Elvan için bekleyen ve göreve giden çevik kuvvet araçlarına saldıran gruba müdahale edildi.

 

Elvan’ın yaşamını yitirdiğini haber aldıktan sonra hastane önüne gelen gruptan bazıları, göreve giden iki çevik kuvvet midibüsünün önüne çöp tenekeleriyle barikat kurarak araçların geçişini engellemeye çalıştı. Gruptakiler daha sonra taş ve sopalarla polis araçlarına saldırdı. Polis ekipleri, araçlardan biber gazıyla gruptakilere müdahale etti.

 

Kalabalıktan bazı kişiler, gruptakileri sakinleştirmeye çalıştı. Trafiğin açılmasının ardından polis araçları bölgeden ayrıldı. Saldırı nedeniyle her iki araçta hasar oluştu.

 

Gruptakilerin taşlı saldırısı sırasında yaralanan bir kişiye hastanede müdahalede bulunuldu.

 

Öte yandan, hastane önündeki kalabalıktan bazı kişiler Adli Tıp Kurumu’a gitmek üzere gruplar halinde metrobüs durağına yöneldi.

 

Gruptan bazıları, E-5 Karayolu’ndan geçen polis araçlarını taşladı. Bu sırada bir polis aracından uyarı amacıyla havaya ateş açıldığı görüldü.