Berkin Elvan’ın ailesine tehdit!

Berkin Elvan’ın ailesine tehdit!
29 Ağustos 2014 08:45

Berkin Elvan’ın ailesi, kendisini polis diye tanıtan kişiler tarafından telefonla rahatsız edildiklerini söylediler.

 

 

Gezi Direnişi’nde Okmeydanı’ndaki evinden ekmek almaya giderken polisin attığı gaz bombasının başına gelmesi sonucu 269 gün yoğun bakımda kalan ve yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın babasıSami Elvan, 1 haftadır kendisini polis diye tanıtan birileri tarafından telefonla arandığını, hakaretlere maruz kaldığını ve tehdit edildiklerini söyledi. Suç duyurusunda bulunacaklarını belirten baba Elvan “Bugüne kadar hiçkimse ile sorun yaşamadım. İlk kez böyle bir olay ile karşı karşıya kalıyoruz. Neden beni rahatsız ediyorlar, neyin nesidir bilmiyorum. Herkesten şüphelenebilirim” dedi.

 

 

Oğullarını kaybeden Elvan ailesi, bu kez de kimliği meçhul birileri tarafından cep telefonu ile rahatsız edilmelerinden şikâyetçi. Son 1 hafta içinde peş peşe bilinmeyen iki farklı cep telefonu üzerinden rahatsız edilen aile, bunun üzerine Twitter’deki Berkin Elvan adresi üzerinden kendilerini arayan iki cep telefonu numarasını açık bir şekilde yazdı. Elvan ailesi, “0554…52 ve 0536…04 numaralı cep telefonları arayıp kendilerinin polis olduklarını söylüyorlar. @Valimutlu Berkin’i vuran polisler mi? diye sordu. Baba Sami Elvan, 0554….ve 0536 ile başlayan cep telefonlarından son bir haftadır arandığını ve arayan kişinin aynı kişi olduğunu düşündüğünü söyledi. Elvan, “İlk 536 ile başlayan telefon 1 hafta önce aradı. 554’li numara da iki gün önce aradı. Polis telsizleri sesleri geliyor. ‘Emniyet’ten arıyorum. Adın ne’ diye soruyor. Kendisine diyorum ki ‘Kimsin, neden arıyorsun, niçin arıyorsun?’Bunun üzerine çok büyük hakaretler ve küfürler ediyor, tehdit de ediyor. Telefonu yüzüme kapıyor. Çok hızlı da konuşuyor, bazı dediklerini de anlamıyorsun. Kendisini aradığımda ise telefona ulaşılamıyorum”dedi. Elvan, özetle şunları söyledi:

 

 

“Arayan kişinin aynı kişi olduğunu düşünüyorum çünkü ses tonları benziyor. Beni arayan kişi kendisinin polis olduğunu özellikle söyleyince, bizde Twitter hesabından gerekli yerlere bunu iletmek istedik. Konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Küfür ve hakaretleri beni üzüyor. Ben bugüne kadar kimseye böyle konuşmadım, bunlar zoruma gitti. Neden beni rahatsız ediyorlar, neyin nesidir bilmiyorum. Herkesten de şüphelenebilirim. Benim bugüne kadar hiç düşmanım olmadı ki beni birileri arasın, tehdit etsin, küfürler savursun. İlk kez böyle bir şey ile karşı karşıyayım, o yüzden huzursuz oldum.”