BERAT ALBAYARAK ORTADAN NEDEN KAYBOLDU?

BERAT ALBAYARAK ORTADAN NEDEN KAYBOLDU?
10 Eylül 2019 17:28

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın uzun süredir kameraların karşısına çıkmaması kafalarda soru işaretlerine neden oldu. Parti kulisleri, kabinede revizyon iddialarının güçlendiğine dikkat çekti.

SERKAN TALAN / YENİÇAĞ

Son dönemde ekonomi ile ilgili açıklamaları Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapması, kabinede revizyon iddialarını güçlendirdi. AKP kulisleri, Erdoğan’ın damadı Albayrak’a olan güvenini büyük ölçüde kaybettiğini belirtti.

Ekonominin ikinci çeyrekte beklentilerin aksine yüzde 1,5 küçülmesi Saray’da tepkiyle karşılandı. Erdoğan’ın Merkez Bankası’na yaptığı faiz baskısı ve enflasyonu düşürme çabalarına rağmen hiçbir verinin pozitif gelmemesi gözleri yeniden Berat Albayrak’a çevirdi. Saray’a yakın çevreler, Erdoğan’ın Berat Albayrak’ın kamuoyunda inandırıcılığını kaybettiğini düşündüğünü belirtiyor.

Albayrak’a yönelik kamuoyu tepkisinin artması üzerine devreye giren Cumhurbaşkanı Erdoğan, damadını geri çekerek, ekonomi konusunda açıklamaları kendisinin yapmasına karar verdi. Son olarak, enflasyon rakamları açıklandıktan sonra rakamları Twitter hesabından değerlendiren Albayrak, kameraların karşısına ise aylardır çıkmadı. Albayrak, yaptığı açıklamada “Ağustos ayında TÜFE, ÜFE ve çekirdek enflasyonda önemli düşüş kaydettik. Üretici fiyat endeksindeki düşüş, enflasyonda aşağı yönlü trendi devam ettiriyor” demişti.

 

 

ALBAYRAK NEDEN ORTADAN KAYBOLDU

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın uzun süredir kameraların karşısına çıkmaması dikkatlerden kaçmazken, parti kulislerinde faklı iddialar dolaşıyor. AKP’li bazı isimler kabinede revizyon ihtimalinin güçlendiğini belirtirken, Albayrak’a yönelik kamuoyu tepkisinin de sebeplerden biri olduğu değerlendiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamuoyunda hükümete yönelik tepkilerin önüne geçmek için yurt gezilerine ağırlık verirken, ekonomi konusunda da açıklamalar yapmayı ihmal etmedi. Erdoğan, son olarak Marmara Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada güçlü bir ekonomik yapı oluşturmak için çalışmaları gerektiğinin altını çizerek, bu konuda oldukça geç kaldıklarının altını çizmişti.