Bencillik kardeşliğe engel midir?

Bencillik kardeşliğe engel midir?
22 Ağustos 2015 13:54

Ey Büyük Türk milleti! Huzurlu bir Türkiye Cumhuriyeti için canlarını feda ederek şehit olup, hakkın rahmetine kavuşan şehitlerimizi rahmet, Gazilerimizi minnetle anar. Ruhları Şad, Mekanları Cennet Olsun.

 

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

 

Değerli Mü’minler:

 
”İyilik etmek, fenalıktan sakınmak hususunda biribirinizle yardımlaşın. Günah işlemek ve haddi aşmak üzerinde yardımlaşmayın.” Kur’an-ı Kerim

 
”Kardeşinin ihtiyacını karşılayan kimsenin, isteğini de Allah yerine getirir.” Hz. Muhammed (s.a.v)

 
”Mü’min mü’minin kardeşidir” Hz. Muhammed (s.a.v.)

 
”Üç şey kardeşlik sevgisini safileştirir: Selam vermek, mecliste yer vermek, sevdiği isim ile onu çağırmak.” Hz. Ömer (r.a.)

 
”Kendini kardeşinle iyi geçinmeye hazırla, o kestiği zaman sen bağla, o yüzünü çevirince sen llütuf ve yakınlık et.” Hz. Ali (r.a.)

 
”Senin gerçek kardeşin, daima yanında bulunan ve sana faydalı olmak için zarara katlanan, zamanın felaket ve musibetleri ile karşılaştığın zaman ne pahasına olursa olsun yardımına koşandır.” Hz. Ali (r.a.)

 
”Üç şey bilinmez: İlim öfke anında, şecaat (üreklilik) harp meydanında, kardeşlik ise ihtiyaç anında bilinir.” (İmam-ı Gazali)

 

 

Dinleri ve milletleri güçlendiren bir bakıma ayakta tutarak yücelten duygulardan biri de kardeşlik duygusudur. Bu gerçekle İslam dini ve Türk kültürü kardeşliği yapısına temel yapmıştır.

 

 

Huzurlu bir Türkiye için, sadakat ve samimiyetle Müslümanım diyebilen, riyakar olmayan ve haram lokma çocuklarına yedirmeyen ve yiyenlere müsaade etmeyen, Allah’ın huzuruna durmalı, huzura durulmayan bir ülkede huzurun olamayacağı bilinmelidir.

 

 

İslam dini ve Vatan sevgisi, insanı kötülüklerden ve ruhsal gerilimlerden koruduğunun bilincinde olmalıyız. Çalışarak üretmeyi emreder. Tembelliği ve cehaleti yasaklar. Kin, haset münafıklık ve düşmanlığa izin vermez.

 

 

Cenab-ı Hak, kendisine inanan ve güvenen, kardeşlerine daima yardım eden insanların huzur ve mutluluğa kavuşacağını şöyle bildirmektedir: ”İyi bilmelisiniz ki kalpler ancak Cenab-ı Allah’ı anmakla huzur bulur.”

 

 

kardeşlik sevgi ve bağlılığını gönüllerinde yaşatanlar, insanlık dünyasının doyumsuz sefasını yaşarlar. Kardeşliğin oluşturduğu İman gücünü, hiç bir güç, kuvvet yıkamaz.

 

 

İnsanı gerçekte kardeş yapan kan bağından daha çok, duygu, düşünce, ilke, ve ülkü bağlarıdır. Din bağlarıdır.

 

 

İslam dininin yaygınlığı, saygınlığı kardeşliği, varlığına ana öge saymasıdır.

 

 

Biribirini düşünen, biribiri için çalışıp üreten, din ve Vatan aşkını bayrak yapanlar, Hak yolunda, Hak huzurunda buluşurlar.

 

 

Vicdan muhasebesi yaparak, kardeşliği yaşat ki yaşayasın.

 

 

Kardeşlikle bir ol ki, dinin, Vatanın, milletin ebetlere kol atsın.

 

 

Cümle Vatan şehitlerini, Cumhuriyetimizin kurucusu M. Kemal Atatürk’ü rahmetle, Gazileri minnetle anar. Hastalara şifa-i şerifler dileriz.

 

 

Cenab-ı Allah, Yüce Türk İslam alemini emrettiği şekilde, Allah’a inanıp ruhunda Vatan sevgisini taşıyan ve vicdan muhasebesi yapan cümle Vatan severlerin, Vatana hizmet etmesini nasip etsin inşallah. Bencillik uğruna Vatana ihanet edenlerin de, Allah yaptıkları her türlü faaliyetlerin bin kat karşılığını versin. Amin

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun