Belediye şirketi, belediye tarafından zarar ettirildi!

Belediye şirketi, belediye tarafından zarar ettirildi!
13 Kasım 2018 10:28

AKP’li Pamukkale Belediyesi, iştiraki olan şirketle yerel bir gazete basılması için sözleşme imzaladı. Bastırılan gazeteyi beğenmeyen belediye ödeme yapmayarak şirketi zarara uğrattı, gazeteler de elde kaldı

 

 

Uğur Şahin / Birgün

 

AKP’li Denizli Pamukkale Belediyesi’nin iştiraki olan Paktaş Organizasyon’da gerçekleşen usulsüzlükler, Sayıştay raporuna yansıdı. Rapora göre; şirkette Genel Müdür’ün bile sözleşmesi yok. İhalesiz yapılan akaryakıt alımında parasal sınır aşıldı. Yapılan gazete tasarımını ve basımını Pamukkale Belediyesi beğenmeyince de boşuna para harcandı, gazeteler elde kaldı.

 

Sayıştay’ın Paktaş Organizasyon’a dair denetim raporunda öne çıkan başlıklar şöyle:

 

♦ Sözleşmesiz ‘genel müdür’: Şirkette çalışan işçilerden, aralarında Genel Müdür’ün de bulunduğu 10 personel, iş sözleşmesi imzalanmadığı halde istihdam edildi.

♦ İhalesiz akaryakıt alımında limit aşımı: Şirketin akaryakıt alımlarında limit olarak belirlenen 58 bin 555 TL aşıldı. Üstelik şirket, akaryakıt alımları için yüzde 3 indirimle bir firma ile ihale yapmaksızın anlaşmaya vardı. Bunun sonucunda da 2017 için belirlenen 58 bin 555 TL limitin üzerinde alım gerçekleşti.

♦ Hatalı işe para ödemişler: Şirket, Pamukkale Belediyesi ile aylık 10.000 adet olmak üzere üç ay süreli toplamda 30 bin adet, “Pamukkale’den Gazetesi”nin tasarımı, basımı ve dağıtımı için sözleşme imzaladı. Bu işin ilk kısmı için de Şirket tarafından yerel bir firmaya 10 bin adet gazete için 11 bin 800 TL tutarında ödeme yapıldı. Ancak firmadan alınan bu gazeteler, Belediye tarafından beğenilmedi ve bu iş için Belediye tarafından Şirkete herhangi bir ödemede bulunulmadı. Şirketin faaliyet kapsamı dışında olan bu iş neticesinde hem 10 bin gazete elde kaldı, hem de fuzuli bir harcama yapılarak şirket zarara uğratıldı.

 

 

Taraftar derneğine otobüs kiralamışlar

 

AKP’li Manisa Şehzadeler Belediyesi, görev ve yetki alanına dahil olmayan bazı hizmet alımları gerçekleştirdi. Buna göre, bir spor kulübünün Manisa dışındaki maçları için taraftar derneğine otobüs kiralandı. Bazı sivil toplum örgütlerine de turistik gezi amaçlı otobüs kiralandı. Devamında da Manisa’daki yerel basın mensuplarının gezi organizasyonlarına ilişkin ‘hizmet alımı’ gerçekleştirildi. Sayıştay, “belediyelerin spora destek verme sorumluluklarının abartılı bir şekilde yorumlandığını, yerel basın mensuplarının gezi organizasyonlarının görev ve sorumluluklar çerçevesine dahil etmenin oldukça güç olduğunu” belirtti.

 

https://www.birgun.net/haber-detay/belediye-sirketi-belediye-tarafindan-zarar-ettirildi-236587.html