Belediye salon vermedi, işçiler otoparkta genel kurul yaptı!

Belediye salon vermedi, işçiler otoparkta genel kurul yaptı!
22 Ekim 2018 11:25

Konya Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan sendikalı işçiler, sendikalarının genel kurulu için kendilerine tahsis edilen salonun daha sonra belediye tarafından iptal edilmesi nedeniyle, oylarını otoparkta kullandılar.Yanlarında getirdikleri jeneratörle yer altı otoparkını aydınlatan işçiler “Bize burayı reva gördüler. Bizde buranın seçim şartlarına uyabilmesi için sandalyemizi, ışıklandırmamızı aldık geldik.” diye isyan ettiler.

 

 

Mehmet Ali Kayacı / Konya

 

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı KONBELTAŞ çalışanları, sendikal örgütlenme için gerekli olan sayısal orana ulaştıktan sonra harekete geçtiler.
İşçiler daha sonra Demiryol-İş Konya Şubesi 11. Olağan Genel Kurulu için delege seçimi yapmak için biraraya geldi.

 

BELEDİYE SALONU İPTAL ETTİ!

 

Sendika üyeleri; belediyeden resmi talepte bulunarak yer istedi. Kendilerine tahsis edilen Süleyman Şah Salonu önünde toplanan işçiler, delege seçimi için beklemeye başladı. Fakat genel kurul, salonun kapılarının açılmaması üzerine başlayamadı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin işçiler için tahsis edilen salonu sonradan iptal ettiği ortaya çıktı.

 

OTOPARKTA OY VERDİLER

 

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından salonun iptal edildiğini öğrenen işçiler, sendika binalarındaki masa ve sandalyeleri getirerek, binanın yakındaki Zindankale katlı otoparkını seçim için hazır hale getirdiler.
İşçiler, hem otoparkı daha iyi aydınlatmak hem de elektriklerin kesilme ihtimaline karşı yanlarında bir de jeneratör getirdiler. Daha sonra işçiler jeneratör ışığında oy kullandılar. KONBELTAŞ’a resmi başvurularını yapan ve mevzuata göre delege seçimi yapmaları uygun olan sendika işçilerinin oy kullanma işlemi, katlı otoparkın son katında akşam saat 21.00 sıralarında sona erdi.

 
“BİZE OTOPARKI REVA GÖRDÜLER”

 

Demiryol-İş Sendikası Konya Şube Başkanı Adem Gül yaşananlara ilişkin bir açıklama yaptı. Konya Büyükşehir Belediyesi’nden kendileri için uygun bir yer verilmesini istediklerini belirten Gül, “Seçim için KONBELTAŞ’a müracaat ettiğimizde bize burayı reva gördüler. Bizde buranın seçim şartlarına uyabilmesi için sandalyemizi, ışıklandırmamızı aldık geldik. Bize uygun bir yer verilmesini istedik, yerleri yokmuş. Sağolsunlar, teşekkür ediyoruz, belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Seçme ve seçilme hakkının, herkeste var olduğunu bildiğimiz ve demokrasi şöleninin, böyle çatı katı aralarında olması bize biraz üzücü geldi” diye konuştu.