Bel ağrısına pratik çözüm

Bel ağrısına pratik çözüm
21 Kasım 2014 09:01

Değerli okuyucular! Sohbetimizin konusu, bel ağısına pratik çözüm hakkında olacaktır.

 

Numan ALADAĞ H&H YORUM

 

Cümle Yüce Türk İslam alemine, kazasız belasız dileklerimizle, Cumanız mübarek olsun.

 

Hz. Ebubekir’in hikmetli sözleri: ”Allah rızası gözetilmeyen sözde, Allah yolunda harcanmayan malda, cahilliği yumuşaklığına galebe çalan kişide ve Allah yolunda kınayanın kınamasından korkan kulda hayır yoktur.” buyuruyor.

 

Yıl 2000 Şanlıurfa-Akçakale ilçesi: Akçakale ilçesinin Karatepe-Taşkınlar köyünde ikamet eden Karakoyunlu soyundan, Hacı Casim Taşkın emmi ile sohbet esnasında bel ağrısı için, atalarından kendisine miras kalan formülü, Vatan sevgisi konusunu heyecanla anlatarak benimle paylaştı.

 

Casim Emmi’nin sohbet notları

 

Casim Emmi, Allah korkusu, İslamiyet ve Vatan sevgisi, Türk Milleti için önemli unsurlardır diyor. ”Arapça ve Kürtçe konuşuruz ama, Karakoyunlu soyundayız, soy kütüğümüz bellidir. Bu demek değildir ki, Arapça ve Kürtçe konuşuyorsak Arap mı, Kürt mü olduk, hayır asla. Biz öz be öz Türk olduğumuz, tarih tarafından da onaylanmıştır. Kimsenin haddine değildir ki, Karakoyunlu soyundan olan bir aileye Arap veya Kürt’sün demeye. Biz Türk olduğumuzla gurur ve iftihar duyuyoruz ve Cenab-ı Allah Türk Milletini her türlü bela ve afatlar’dan koruyanlardan eylesin. Önemli olan insanların maneviyatı maddiyatın üstünde tutup, çalışarak helal lokmayı ailesinin midesine götürmesidir.” diyor. Ayrıca atalarından devraldıkları kültürel ve maddi miraslara kendilerinin de birşeyler ekleyerek o mirasların devamını sağlamaktır diyordu. Hacı Casim Taşkın Emmi, 18-Eylül- 2004 yılında vefat ederek, Hakkın rahmetime kavuştu. Allah rahmet eylesin.

 

BEL AĞRISINA PRATİK ÇÖZÜM FORMÜLÜ

 

Malzeme: 150’şer Gram Günlük, Şanlıurfa fıstığı, Zencefil, Havlıcan, 3,5 kğ. bal. 50 Gram, un haline getirilmiş karabiber.

 

Hazırlanışı: Malzemeleri sığabilecek cam veya porselen bir kaseye boşaltıp, bal ile beraber tahta kaşıkla iyice karıştırıp macun haline geldikten sonra, temizlenmiş kuru cam kavanozlara koyup karanlık bir yerde muhafaza edilir.

 

Kullanılışı: 60-80 kilo ağırlığında olanlar, sabahları baç karnına bir tatlı kaşığı, 80-100 arası olanlar bir yemek kaşığı yiyerek üzerine, yumurta büyüklüğünde bir adet limonu tortusu ile beraber yemelidir.

 

NOT: Bu macun ile belin ağrıyan bölgesi 15-20 dakika masaj yapılıp, macun ile sıvayıp sıkıca bağlayarak 24 saat belde bağlı kaldığı zaman da çok faydalı olur. Bu işlemi hafta da bir defa yapılmalıdır.

Şifası: Casim emmi derdi ki, bu macunu yiyenler, Allah’ın izniyle bel ağrısı yavaşlayacaktır.

 

Numan Aladağ’dan

REÇETE

Malzeme: Pırasa. Kullanılışı: Pırasa bir kış sebzesidir. Basur (Hemoroid) sorunu olanlar, kış mevsiminde hafta da bir pırasa yemeği ve taze soğan yerine pırasayı çiğ tüketmeleri de çok faydalıdır.
Pırasa kabızlığı giderir, böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı olur.

NOT: Pırasa sezonundan faydalanmayı ihmal etmeyin.

 

Vatan şehitlerimizi ve Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ordularımızın başkomutanı Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını, değerli okuyucularımızın atalarını ve Hacı Casim Taşkın Emmiyi rahmetle, Gazileri minnetle anıyor. Hastalara acil şifalar diliyoruz.

 

ÖZDEYİŞLER

1-Hastalık ve dert daima insana yol gösterir. (Mevlana Hz.)

2- Nerede dert varsa deva oraya gider. (Mevlana Hz.)

3- Vicdan muhasebesi yapmak, asil ve doğal bir üstünlüktür. (Numan ALADAĞ)

4- Korkunun bir yararı vardır, ama korkaklığın yoktur. (Mahatma GANDHİ)

5-Mağlup olanların tarihi, mağlup edenler tarafından yazılmıştır. (Numan ALADAĞ)

6- Kaza gelmez kula, kul cüzdan muhasebesi yapmayınca; bela ve afat gelmez Cenab-ı Allah yazmayınca. (Numan ALADAĞ)

7- Vicdan muhasebesinden mahrum kalıp vah vah diyenler, zevklerini suç olarak gören zavallılardır. (Numan ALADAĞ)

8- Hastalık, huzur ve diğer gelişmelerin korkusu ne kadar azsa, tehlikelerde o kadar azdır. (Numan ALADAĞ)

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Aziz Atam, ruhun şad mekanın cennet olsun
‘CUMHURİYET’, bizi biz yapan ortak değerimizdir
Hicri yılbaşında huzur ve bereket bizimle olsun