Bekar arkadaş boşanma nedeni sayıldı

Bekar arkadaş boşanma nedeni sayıldı
13 Aralık 2017 09:20

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, eşin onayı olmadan evde bekar erkek arkadaşlarının yatılı olarak misafir kalmasına izin vermeyi hem boşanma hem de tazminat nedeni saydı. Dairenin kararının emsal teşkil edebileceği belirtildi.

 

 

 

Hürriyet’ten Oya Armutçu’nun haberine göre, İstanbul’da oturan S.D. adlı kadın, kocası T.D.’ye İstanbul 9. Aile Mahkemesi’nde boşanma davası açtı. S.D. dava dilekçesinde, kocasının kumar oynamasının yanında, rahatsız olduğunu ifade etmesine rağmen bekar erkek arkadaşlarının evlerinde zaman zaman yatılı kalmalarına izin verdiğini belirterek, bu gerekçelerle boşanma ve tazminat istedi.

 

 

“KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI”

 

 

Yerel mahkeme, davalı kocanın bekar erkek arkadaşlarının evde zaman zaman yatılı kalmasının ‘kişilik haklarına saldırı’ olarak kabul edilemeyeceğini savunarak, manevi tazminat talebini reddetti. Ancak, mahkeme kadının boşanma gerekçelerini haklı buldu ve çiftin boşanmasına karar verdi.

Davalı koca T.D. kusur belirlemesi, davacı kadın S.D. ise maddi tazminat, nafaka ve kocasının onayı olmadan bekar erkek arkadaşlarını yatılı misafir olarak evlerinde kalmalarına izin vermesi nedeniyle manevi tazminata hükmedilmesi yönünden mahkeme kararını Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nde temyiz ettiler.

 

http://www.hurriyet.com.tr/bekar-yatili-erkek-bosanma-nedeni-40676307