Bedelli İstemek İhanettir

Bedelli İstemek İhanettir
10 Kasım 2011 12:24

Yaşar Okuyan HH Yazı işleri Müdürü Seyit Tosun ve HH Yazarlarından Fatih Özdemir’e çok özel açıklamalar yaptı.Eski Bakanlardan , Anap’ın kurucularından Yaşar Okuyan gündeme dair çok özel açıklamalarda bulundu. Şimdilerde büyük bir kanalın koordinatörlüğüne geçen Okuyan bir yandan kanalın temposuyla koştururken diğer yandan politikadan da uzak durmuyor.

Yaşar Okuyan HH Yazı işleri Müdürü Seyit Tosun ve HH Yazarlarından Fatih Özdemir’e çok özel açıklamalar yaptı.Eski Bakanlardan , Anap’ın kurucularından Yaşar Okuyan gündeme dair çok özel açıklamalarda bulunarak birçok konuya değindi. Şimdilerde büyük bir kanalın koordinatörlüğüne geçen Okuyan bir yandan kanalın temposuyla koştururken diğer yandan politikadan da uzak durmuyor.

 

H&H Röportaj – Seyit Tosun

 

BEDELLİ ASKERLİK İSTEMEK MİLLETİN DEĞERLERİNE İHANETTİR

 

Bedelli askerlik talebi milletimizin tüm değerlerine hakarettir. Erkek vatandaşlarımız sağlık durumu el veriyorsa vakti geldiğinde askerliğini yapmalıdır. Yoksul çocukları dağda vatan beklerken zengin çocuğu parasıyla villasında oturacak öyle mi? Bu düşünülmemelidir bile. Siz ne zaman gördünüz zengin çocuğunun şehit olduğunu? Her zaman yoksullar ölüyor. Elbette kimse ölmesin , insan hayatı her şeyden önemli fakat şehit ailelerine bakın neredeyse hepsi yoksul aileler.Başbakan’ın oğlu askerlikten yırtacak ama yoksulun çocuğu ölecek. Neden Güneydoğu’da politikacıların çocukları yok?Bu ayıptır.

 

BEN KUZENİMİ ŞEHİT VERDİM

 

Ben de politikacı olarak asker torpil isteğiyle çok karşılaştım. Rahmetli halamın oğlu Gabar’daydı. Ailem bana araya girip torpil yapmamı istedi. Ben yapamadım. Kuzenim Gabar’da şehit oldu. Hiç unutamam Halamın kızı bana ‘ Katil’ diye bağırarak ağlamıştı.Günlerce kendime gelememiştim. Nedeni elbette torpil yapmamamdı…

 

 

CHP YETERİNCE MUHALEFET YAPAMIYOR

 

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları bildiğiniz üzere deprem ve terör nedeniyle iptal edilmişti. İyi de , Cumhuriyet Bayramı törenleri kutlama değildir ki! O törenler Cumhuriyet’in ayakta olduğunun ve olacağının göstergeleridir. CHP özellikle bu konularda çok yavaş kalıyor. Ben Kılıçdaroğlu’ndan bu törenlerin iptali açıklandığında tüm vekillerini toplayıp Başbakanlığa yürümesini ve törenlerin yaptırılmasını beklerdim. Ancak CHP yönetimi çoğu zaman olduğu gibi muhalefette yetersiz kaldı.

 

BUGÜN ULUS – DEVLET TARTIŞILIYOR

 

Ben 12 Eylül’de içeride yatmış ve işkence görmüş bir insanım. Kimimiz sağcı diye kimimiz solcu diye kutuplara ayrıldık. Biz o zaman mücadele verirken ülkemiz için veriyorduk. Sağcısı da solcusu da bu vatan bu ülke için mücadele veriyordu. Ama şimdi ülke etnik ve mezhepsel ayrılıklara sürükleniyor. Bunları tartışmak kimsenin haddi değildir. Ulus Devleti korumak zorundayız. Bakınız Anayasa Değişiklikleri gelecek , bu nedenle de ilk 4 madde tartışmaya açıldı. İlk 4 maddeyi tartışmaya açmak Ulus Devleti tartışmak demektir. Bu da kimsenin haddi değildir.