Bedava caz ve sanat müziği konseri

Bedava caz ve sanat müziği konseri
13 Kasım 2015 20:02

Kadıköy Belediyesi Kasım ayında Kültür Merkezlerinin kapılarını her telden müzik dinleyicilerine açıyor.

 

Kadıköy Belediyesi Kasım ayında Kültür Merkezlerinin kapılarını her telden müzik dinleyicilerine açıyor. Kasım ayı boyunca Caz, Sanat ve Halk müziği olmak üzere çeşitli konserler düzenlenecek.

 

Kadıköy Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Barış Manço Kültür Merkezi (BMKM), TRT İstanbul Radyosu Gençlik Korosu’nun halk müziği konserine ev sahipliği yapacak. 13 Kasım Cuma akşamı saat 20.00’da başlayacak olan konserde, yurdun çeşitli yörelerinden derlenen türküler, TRT İstanbul Radyosu, Gençlik Korosu ses ve saz sanatçılarının yorumlarıyla hayat bulacak.

 

BMKM’deki bir diğer konser de İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nın gitar ve şan dinletisi olacak. Gitarist Sevcan Tahtacı, ilk bölümde, gitar repertuarının virtüozite içeren eserlerinden bir seçki sunacak, ikinci bölümde ise soprano Şebnem Ünal’ın seslendireceği İspanyol halk şarkılarına eşlik edecektir. Konser 15 Kasım Pazar günü saat 18.00’da yapılacak.

 

Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM), İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma Ve Uygulama Topluluğu 17 Kasım Salı akşamı saat 20.00’da sahne alacak. ‘’Bin Yılın Mirası’’ adlı konserde, yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilen bir çok turnede başarılı performanslar sergileyen İstanbul Devlet Türk Müziği Topluluğu, Anadolu coğrafyasındaki geleneksel müzik yapılarının asırlara ışık tutan kadim mirasından örnek eserler sunacak.

 

Yeldeğirmeni Sanat Merkezi’nde ise İstanbul Devlet Opera ve Balesi bir şan konseri sunacak. 14 Kasım Cumartesi akşamı saat 19.00’da başlayacak konserde, Solistler Utku Bayburt, Can Reha Gün, Begüm Karacasu, Burcu Soysev, Ali Haydar Taş, Zeynep Ş. Yılmaz’a, piyanoda Hüseyin Kaya eşlik edecek. Konserde sanatçılar, çeşitli operalardan sevilen aryalar seslendirecekler.

 

Yeldeğirmeni Sanat’ın bir başka konseri de viyolonsel ve piyano resitali olacak. Türkiye’de başladıkları eğitimlerine Almanya’da devam eden iki genç müzisyen olan Selin Demirel (viyolonsel) ve Ela Cansu Bekgöz’den (piyano) oluşan ‘’Fernweh Duo’’, Beethoven’dan Adnan Saygun’a uzanan geniş bir yelpazeden eserler yorumlayacak. Konser 18 Kasım Çarşamba akşamı saat 20.00’da olacak.

 

Odatv.com