Bebek Gelişiminde Beslenmenin Önemi

Bebek Gelişiminde Beslenmenin Önemi
26 Ekim 2019 11:17

Bebek sahibi olacak ailelerin bu haberi ilk aldıkları anda yaşadıkları heyecanı hepimiz biliriz. Gerek hamilelik döneminde gerekse bebek dünyaya geldikten sonra anne ve babaların hayatlarına farklı bir düzen gelir; anne adayı hamilelik dönemini en sağlıklı şekilde geçirmelidir ve bebek dünyaya geldiğinde onun her ihtiyacı en iyi şekilde sağlanmalıdır.  Hal böyle olunca hamilelik dönemini bitiren ve bebeklerine kavuşan anne ve babalar geçtikleri yeni hayat düzeninde bebeklerinin gelişimini sağlıklı bir şekilde sağlayabilmek adına beslenmesini, uyku düzenini ve her türlü bakımını en iyi şekilde yapmak isteyecektir.

 

Bebeğin en temel ihtiyaçları arasında yer alan beslenme sürecinin dikkatli ve özenli takibi bebeğin sağlıklı gelişimi açısından önem taşır. Bebeklik ve çocukluk döneminde aşılanan  doğru beslenme alışkanlıkları yetişkinlik döneminde de etkili olacaktır. Doğduğu andan itibaren kendisi için en faydalı besin olan anne sütü ile beslenmeye başlayan bebek, altıncı ayını doldurduktan sonra bebeğin gelişimine katkı sağlayacak ek gıdalarla da beslenmesini sürdürür.  Ek gıdalar anne sütüne takviye niteliği taşıdığı için  bebek ana öğünlerde anne sütü almaya devam etmelidir.

 

Ek gıdaya geçiş döneminde ebeveynler kimi zaman hangi ek gıdaları bebeklerine verecekleri konusunda tereddütte kalabilir. Bebeğe verilecek çeşitli çorbalar, püreler bebeğin sindirim sistemi sorunları ya da alerjik durumlar yaşamaması adına doğru seçilmelidir. Bazı ek gıdaları reddeden bebek anne ve babaya sıkıntılı anlar yaşatabilir. Bu nedenle ek gıdayı doğru seçmek kadar bebeğe bu ek gıdaları sevdirmenin yöntemlerini de bilmek gerekir. Ebeveynler çeşitli kaynaklardan yardım alarak bu dönemi çok daha rahat atlatabilirler. Bu anlamda en güvenilir ve en doğru kaynaklardan birisi Hande Kaşkaş’ın acıkınca yer kitabı ve bu çocuk aç kitabıdır.

 

Hande Kaşkaş yazdığı bu çocuk aç adlı kitabından ailelere aradıkları bilgileri bulabilirler. Kitapta ek gıda hakkında merak edilen her şey, doktor onaylı 117 bebek ek gıda tarifi, alanında uzman 8 değerli uzmanın anne sütüyle başlayan ve tüm ek gıda serüvenini anlatan yazılar ve annelerin tavsiyeleri  bulunuyor.

 

Çocuklarının sağlığı, zihin gelişimi, bebek gelişimi konusunda titizlik gösteren tüm anne ve babalar bebeklik.com.tr adresinden en güvenilir şekilde alışveriş yapabilirler. Online satış sitesi olarak hizmet veren Bebeklik.com’da  bebek gelişimi için masal kitapları, aile çocuk kitapları, aktivite ve boyama kitapları, zeka kartları, puzzle ve eğitici ahşap oyuncaklar 100 TL ve üzeri alışverişlerde ücretsiz kargo avantajı ile satışa sunuluyor.