BBP Keçiören Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok: Keçiören’in kaynak sorunu yok, yeter ki hırsızlık, rüşvet olmasın

BBP Keçiören Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok: Keçiören’in kaynak sorunu yok, yeter ki hırsızlık, rüşvet olmasın
30 Ocak 2014 08:50

BBP Keçiören Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Halkın Habercisi’ni ziyaret etti. Belediye Başkan adaylığı ve çalışmaları hakkında bilgi veren Altınok, “Keçiören’in kaynak sorunu yok, yeter ki hırsızlık, rüşvet, yolsuzluk ve soygun olmasın” dedi.

 

H&H RÖPORTAJ

 

3 dönem Keçiören’de Belediye Başkanlığı yaptığını ve 30 Mart yerel seçimleri için BBP, SP ve DP’den kendisine teklif geldiğini belirten Altınok ” Keçiörenlilerden aday olmam yönünde çok büyük baskı vardı. ‘Gel ama nasıl gelirsen gel’ dediler. 1256 denekli bir anket yaptırdık. ‘Turgut Altınok aday olsun mu?’ sorusunu yönelttik. % 84 oranında aday olsun sonucu çıktı. Partinin adını halk koyacak dedik. Ve ankette hangi partiden aday olsun sorusuna % 28 oranında BBP cevabı geldi. Dolayısıyla BBP’den aday olmaya karar verdim.”

 

7

 

Keçiören’deki seçim koordinasyon merkezlerine yapılan saldırıları değerlendiren Altınok, “Diğer partilerin adayları da anket yaptırıyorlar. Anketlerde çıkan sonuçlarda bizim ne kadar yüksek oy alabileceğimizi gördükleri için, halkın iradesine ipotek koymak istiyorlar. Ufuktepe’de bildirilerimizi dağıtan hanım arkadaşlarımıza saldırdılar, erkekler hanım arkadaşlarımızı yerlerde sürükledi. 5 arkadaşımızın darp raporu var. Bu olaylarla ilgili Keçiören Belediyesi’nin 2 çalışanı tutuklandı.  Keçiören Belediye Başkanı’nın beni arayıp özür dilemesini beklerdim. Özür dilemek bir erdemdir. Hiçbir zaman bu olayları duygu sömürüsü yaparak kullanmadık. Demokrasiye müdahale etmeye çalışıyorlar. Ancak bu tip olaylarla asla sonuç alınmaz, saldırılarla bizi asla yıldıramazlar”  değerlendirmesini yaptı.

 

res1

 

Projeleriyle ilgili kaynak sıkıntısı çekmeyeceğini söyleyen Altınok, “Keçiören’de kaynak problemi yok, kaynak çok yeter ki rüşvet, yolsuzluk, soygun olmasın.” dedi.  1994’te Keçiören Belediye Başkanı olduğu dönemde Keçiören’in büyük bölümünün gecekondu olduğunu ve Keçiören’in hiçbir özelliği olmayan bir ilçe olduğunu belirterek, belediye Başkanı olduktan sonra gerçekleştirdiği çalışmalarla Keçiören’i yaşanabilir bir hale getirdiğini söyledi. Altınok, “Önemli olan kaynak değil. Bana parayı nerden buluyorsun diye sorduklarında ‘Ceplerinizdeki deliği dikin’ diyordum. Projeler için her şekilde kaynak yaratılır. Yeter ki yönetici beceriksiz olmasın. Belediyelere kaynak nüfusa göre verilir, partiye göre verilmez. Maharet bu kaynakları kullanmakta. Belediye başkanının vizyon sahibi olması da çok önemli.” açıklamasını yaptı.

 

res2

 

Yıkılıp yıkılmayacağı çok konuşulan Cumhuriyet Kulesi’nden de bahseden Altınok, “Yıkmak kolay, yapmak zordur. Etlik Giresun Caddesi’ne yaptırdığımız dünyanın ilk açık alan akvaryumunu  bakımını yapamadıkları için yıktılar. Cumhuriyet Kulesi’ni de çeşitli bahanelerle yıkmak istiyorlar. Mania hattından bahsediyorlar. Kule bitmiş olsa bile mania hattının 66 metre altında kalıyor. Kule uçaklar için kesinlikle tehlike arz etmiyor. Neden yıkıyorsunuz? Keçiören’in, Ankara’nın sembolü olacak bir yapıyı neden yıkmak istiyorsunuz? Kuleyle ilgili tüm yasal yollara başvuracağız. Yapamıyorsun bari yıkma. Cumhuriyet Kulesi’ni yıktırmayacağız. Keçiörenli Cumhuriyet Kulesi’ne sahip çıkacaktır” şeklinde konuştu.

 

res3

 

Trafik ve alt yapının Keçiören’in en büyük sıkıntıları olduğunu söyleyen Altınok, Fatih Köprüsü’ne 1-2 şerit eklenerek ve katlı yollar yapılarak Keçiören’in trafiğinin rahatlayabileceğini, önlem alınmazsa birkaç sene sonra Keçiören’de trafiğin içinden çıkılmaz bir hal alacağını söyledi. Yağmur yağdığında Keçiörenlilerin büyük zorluklar yaşadığını ifade eden Altınok, “yağmur kanalı projesi”yle bu önemli sorunun da halledilebileceğini ifade etti.

 

30 Mart’tan sonra Keçiören’de yüzlerin güleceğini ifade eden Turgut Altınok, Keçiören’le ilgili en büyük hayalinin “Cumhuriyet Kulesi’nin tamamlanması ve Keçiören’in ağaçlandırılarak bir orman kenti görünümüne bürünmesi olduğunu” söyledi.