Baz istasyonu itirazı da OHAL sürecine takıldı!

Baz istasyonu itirazı da OHAL sürecine takıldı!
19 Ağustos 2017 10:54

İSTANBUL Etiler’deki huzurevinin yanına kurulan baz istasyonu şikayeti de OHAL genelgesine takıldı.

 

 

 

 

Etiler Dinlenme ve Bakımevi’ne 16 metre mesafedeki kurulan baz istasyonu ile ilgili bakımevi sakinlerinin isyanı 13 Ağustos günü SÖZCÜ tarafından gündeme taşındı. Haberimiz üzerine 15 Ağustos günü Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’ndan (BTK) 2 görevli binada elektromanyetik alan ölçümü yaptı. Ancak ölçümlerin sonucu bakımevi sakinlerine verilmedi.

 

 

Bakımevinde kalan Oraz Aydostlu, “Sonuçları alamayınca durumu sorduk, ‘gayet normal’ dediler. Üst katlarda etkisi var alt katlarda normal değerlerdeymiş. Etkisi az da olsa çok da olsa biz burada 24 saat yaşıyoruz” dedi. Asıl ilginç gelişme ise 17 Ağustos günü yaşandı. Bakımevine gelen bir belediye görevlisi OHAL kapsamında BTK’nın istediği yere baz istasyonu yapabilme yetkisi olduğunu söyledi. Oraz Aydostlu “OHAL, FETÖ ile mücadele için değil mi? Baz istasyonlarının ne ilgisi var? Elimiz kolumuz bağlı bir şey yapamıyoruz” diye isyan etti.

 

 

Bakımevi sakinlerini mağdur eden uygulamanın arkasında Ulaştırma Bakanlığı var. 81 valiliğe ve İçişleri Bakanlığı’na, kaymakamlık ve belediyelere gönderilen 19.10.2016 tarihli bakanlık genelgesi baz istasyonları konusunda GSM şirketlerine her türlü kolaylığın sağlanmasını istiyor.

 

 

Kaynak: SÖZCÜ/İSTANBUL

 

 Baz istasyonu itirazı da OHAL sürecine takıldı!