Bayram sabahı camiye saldıracaktı

Bayram sabahı camiye saldıracaktı
13 Ağustos 2013 14:27

Fransa’da geçen hafta ranza arkadaşlarının polise haber vermesi sonucu yakalanan 23 yaşındaki Fransız askerin, Fransa’nın Lyon şehrine yakın banliyösü Venissieux’deki El Forkane camisine, ramazan bayramı namazında saldırmayı planladığı iddia edildi.

 

İslamafobi’ye karşı cami önünde düzenlenen protesto gösterisinden Lyon büyük cami müftüsü Kamel Kabtane, tamamen şans eseri  olarak, belki de Norveç’te yaşanan katliamdan daha büyük bir katliamın önlendiğini söyledi.

Protesto gösterisinden sonra DHA mikrofonuna yaşananları anlatan Lyon büyük cami müftüsü Kamel Kabtane, Fransız ordusunun bir mensubu olan 23 yaşındaki askerin bu saldırı için 4. kategoriye giren “savaş silahları” kullanmak niyetinde olduğunu iddia etti.

Fransız iç güvenliği birimlerince göz altına alınan askerin daha önce Bordeaux şehrindeki bir camiye yapılan molotof kokteylli saldırıyı da itiraf ettiğini söyleyen Kamel Kabtane Fransa’da yaşanan İslamafobi’nin boyutlarının çok değiştiğini ve artık insanları öldürmeye kadar gittiğini belirtti.

Fransız politikacıların ve özellikle Fransız polisinin İslamafobi  davranışlar karşısında fazla bir şey yapmadıklarını ve basının konu hakkında hiç bilgi vermediğini belirten Müftü, bu durumun kendisine 1930 Almanya’sında yaşananları hatırlattığını söyledi.

İslamafobi’nin ancak siyasi girişimler ile çözülebileceğini hatırlatan Kabtane, yaklaşan belediye başkanlığı seçimlerinde, tüm Fransa Müslümanlarının siyasi seçimlerini yaparken İslamafobi konusunda titiz davranmaları konusunda uyarıda bulundu.

Artık politikacıların sadece ramazan ayları hatırladıkları Müslümanların bir “iftar yemeği” ile tatmin olmayacaklarını anlamaları gerektiğini ve politikacılardan, eğer seçilmek istiyorlarsa, İslamafobi konusunda kendilerini daha fazla angaje etmelerini isteyeceklerini belirtti.

Venissieux encümen azası Christohe Girard ise kabul edilemez bu olayı protesto etmek için Venissieux’nün Müslüman sakinlerinin yanında olduğunu, fobilere son verebilmek için insanların birbirleri ile konuşmak zorunda olduklarını söyledi.

Caminin biraz ilerisinde bulunan kilisenin papazının da katıldığı protesto gösterisi basın açıklamasından sonra olaysız dağıldı.

2004 senesinde gene aynı camide görev yapan Cezayir asıllı imam Abdelkader Bouziane “Hata yaptıklarında kadınlar hafiften dövülebilir” dediği için Fransa’dan sınır dışı edilmişti, uzun bir müddet salafistlerin elinde olduğu söylenen cami sonradan Fransa İslam konseyi kadrosuna geçmişti.

Kamel Kabtane, Fransa İslam konseyi’nin El Forkane Camii’si önünde yapılan bu protesto gösterisine katılmadığı da belirtti.

 

http://www.halkinhabercisi.com/wp-admin/post-new.php