Bayram geliyor, ne giyelim?

Bayram geliyor, ne giyelim?
1 Ekim 2014 11:11

Sürekli açıp kapayan havalar ve ara ara deli gibi yağan yağmurları da hesaba katarsak değil bayram zamanı, normalde bile ne giyeceğine karar veremiyor insan.

 

Dolly KARLIYOL TOSUN H&H YORUM

 

Hem mevsimsel dönüşümler hem de artık büyükşehirlerin koşturmacalı hayatını düşünerek giyiniyor insanlar. Hem şık olmak, hem sportif öğeler taşımak, hemde koşturma esnasında rahat hareket etmek istiyoruz.

 

Ünlü tasarımcılar sağ olsunlar bize sportif ve konforsal şıklığı yakalamamız için bol bol malzeme veriyorlar :) Örneğin; artık bağcıklı, düz veya oxford tarzı ayakkabıları iyice hayatımıza soktular.

 

Eteklerin, elbiselerin altına rahatlıkla spor ayakkabıları/botları giyer olduk. Şifon bir gömlek ile bile gayet spor bir pantolonu kombinler olduk.

 

Gelelim tüm bunları kullanarak bayramda nasıl bir stil elde edebiliriz. Öncelikle her ne kadar bir sürü trend gündem de olsada, siz mutlaka size uygun olanlarını giyin!

 

Çok klasik bir başlangıç yapacağım ama, düz siyah elbise her zaman kurtarıcı bir parçadır ama siz eğer renk kartelanızı biliyor ve ona göre renkler kullanabiliyorsanız ne ala çok daha güzel olur.

 

Düz bir elbise üzerine bu senenin hem şık, hem rahat trendlerinden biri olan kimonoları veya şık leopar desenli bir yelek giyerek gayet havalı bir görünüm sağlayabilirsiniz. Her ne kadar bu sene boy boy, çeşit çeşit takı moda olsa da, eğer kimononuz çok renkli veya yelek yeterince iddialı ise takıda az öz kuralını uygulamanızı tavsiye ederim.

 

1
Son senelerde popülerliği artan gömlek elbiseler ile üstünüze alacağınız panço tarzı hırka sizin başka bir kurtarıcı kombininiz olacaktır.

 

2
Bir diğer rahat elbise modeli ise wrap tarzı elbiseler. Petite ölçülerden plus ölçülere kadar herkesin işine yarayacak bir parçadır!

 

3

 

4

Dantel elbiseler eskiden sadece özel günlerde giyilirken, artık günlük hayatımıza usulca giriş yaptı ve kalıcılığını korudu!

 

 

5
Eğer ben etek/elbise giymeyi sevmiyorum pantolon giymek istiyorum diyorsanız vücut tipinize uygun bir pantolon ile yine kimonoyu rahatlıkla kombinleyebilirsiniz…

 

Bu sene derinin de tekrardan çok moda olduğunu düşünürsek eğer gardırobunuzda deri bir pantolon var ise onunla da rahatlıkla kombinleyebilirsiniz.

 

6
Hem çocukların arkasından koşturucam ama şıklığımdan da ödün vermek istemiyorum diyenler için önerim, boyun kısmı dökümlü bol kazaklar ile altına giyilen dar (vücuda göre) pantolonlar! Her zaman hayat kurtarır :)

 

 

7
Pantolon giymek istiyorum diyenler için başka bir şık alternatif ise bol pantolon…

 

Vücut yapısına göre eğer uygun ise yüksek belli model ile içine giyeceğiniz basic bir tişört ve spor ceket ile harika bir görünüm elde edebilirsiniz.

 

 

8

 

Ben yaz kış demem beyaz giyerim diyorsanız, beyaz pantolon size her daim şıklık katar.

 

 

9

 

 

Bu senenin gümbür gümbür gelen bir başka trendi asker yeşili! Asker yeşili bir gömlek, deri etek ve düz ayakkabılar ile yapacağınız bir kombin sizi günün her saati şık bir havaya sokacaktır.

 

10
Deri etek ile yapacağınız bir başka kombin ise, ne olursa olsun hem spor olurum ama topuklumdan da vazgeçmem diyenlere gelsin. Ayrıca bu sene fular/şal her zamankinden daha trend. Hem şal olarak dökümlü hem de boynunuza dolayarak esen rüzgardan da korunabilirsiniz.

 

11

 

 

İster elbise giyin ister pantolon ama gardırobunuzda her zaman bulunacak şık bir trençkota sahip olun :)

 

Bu sene aşağıdaki fotoğrafta göreceğiniz gibi püsküllü olan her şey “IN” sayılıyor!

 

12

 

 

Yazımı bitirmeden evvel kombini tamamlayacak olan çanta, saç ve makyajdan kısaca bahsetmek isterim. Bu sene çantalar iyice küçüldü o yüzden artık çok yer kaplamayan minik çantalar çok moda. İster mesajlı olsun ister desenli olsun isterse etnik olsun mutlaka stilinize uygun bir tane edinin ve bayramda kolunuza takıp çıkın :)

 

Makyaj ve saç kısmına gelince, gittikçe sadeleşen hatta naturel olmaya doğru giden trendler saç ve makyaj kısmını da ele geçirmiş durumda. Doğal görünümlü saçlar, topuzlar ve örgüler çok moda. Aynı zamanda doğal kaşlar ve nötr tonlarda makyaj renkleri de çok moda. Ben açıkçası hiç bir zaman bayram ziyaretlerine giderken ağır makyaj yapılması taraftarı değildim o yüzden bu modayı çok sevdim.

 

Son olarak yazımı iyi bayramlar diyerek ve saçınız başınız stiliniz nasıl olursa olsun bayram diye modaya uyup sadece o günler giymek için alışveriş/tüketim çılgınlığına da kanmayın diyerek bitirmek istiyorum.

 

Büyüklerimizin ellerini bırakmadığımız, küçüklere daima sevgi ve hoşgörü aşıladığımız nice güzel bayramlar geçirmemiz dileğiyle…

 

 

www.lapetitedolly.com

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
DEPRESYON! Varlığımız yaşama programlıdır, ölüme değil…
Homeopati ile derinden şifa ‘Şeker toplarından, hücrelere mesaj var!’
Bana sıkça sorulan sorular!