Baykal’ı Türkiye’nin en iyi ekibi takip ediyor!

Baykal’ı Türkiye’nin en iyi ekibi takip ediyor!
19 Ekim 2017 08:38

ESKİ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın sağlık durumunu ilk günden bu yana yakından takip eden CHP Antalya Milletvekili Nefi Kara, “Türkiye’nin en iyi ekibi gelişmeleri 24 saat takip ediyor. Çekilen tomografide önceki güne göre düzelme görülüyor” bilgisini verdi.

 

 

 

Rifat BAŞARAN / Hürriyet

 

 

Kendisi de beyin cerrahı olan Kara, zaman zaman gerçek dışı haberlerin de sosyal medyaya yansıdığına dikkat çekerek Hürriyet’e Baykal’ın durumuna ilişkin şu bilgileri verdi: “Sayın Baykal’ın rahatsızlanmasının ardından ilk olarak sol kol ve sol bacağında kuvvetsizlik nedeniyle anjiyo uygulandı. Pıhtının orta beyin atardamarında olduğu saptanarak anjiyo ile çıkartıldı.”

 

 

KAFATASI KORUNUYOR

 
İlk girişimin ardından bacakta uyuşuklukta düzelme ve şuurda açılma olmasına rağmen bu tablo ilerleyen saatlerde bozuldu. Beyinde yeniden beslenen bölgede kanama oluştu. Ertesi gün beyinde basıncın ve ödem artışının gözlenmesi üzerine kafatasında basıncı düşürmek için anti ödem tedavisi yapılması ve probleminin olduğu kısımda kemiğin kaldırılarak beynin genişleyebileceği alan açılmasına karar verildi. Ameliyatla kafatasının bir kısmı alınarak deri yeniden kapatıldı. Kafatası da özel yöntemlerle saklanmaya alındı. Akşam saatlerinde ise kemiğin kaldırıldığı bölgede ciltten kanama sızıntısı olduğu ve beyne baskı yaptığı görülünce yeniden ameliyathaneye alınarak bu kanama temizlendi.

 

 

OLUMLU GELİŞME

 
Sabah çekilen tomografide ise bir önceki güne göre Sayın Baykal’ın sağlık durumunda olumlu gelişme var. Aktif bir kanaması yok. Tüm destek tedavileri bir yandan devam ederken sürekli dört ana daldan bir doktor heyeti yakın takipte tutuyor. Türkiye’nin en iyi ekibi Sayın Baykal’ın başında 24 saat görev yapıyor.”

 

http://www.hurriyet.com.tr/turkiyenin-en-iyi-ekibi-takip-ediyor-40615275