Baykal’dan Kılıçdaroğlu’na sert eleştiri: CHP kuruluş ilkelerini unutmamalı

Baykal’dan Kılıçdaroğlu’na sert eleştiri: CHP kuruluş ilkelerini unutmamalı
14 Şubat 2016 12:10

Antalya Milletvekili Deniz Baykal, basına kapalı gerçekleştirilen CHP TBMM Grubu toplantısında ilk kez CHP yönetimini sert bir dille eleştirdi.

 

 

Baykal’ın, CHP’nin iyi yönetilmediğini belirterek, “Görevden alınan veya görevi değiştirilen bir çok arkadaşımız da bu paıtiyi yönetebilir. Ama sorun kimin yöneteceği değil partinin ideolojik bir duruşunun olmasıdır. Bu nedenle CHP kuruluş ilkelerini unutmadan siyaset yapmalıdır” dediği öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre Baykal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 1 Mart 2003 yılında TBMM’de reddedilen tezkere ile ilgili, “Irak’ta düşülen hataya Suriye’de düşmek istemiyoruz. 1 Mart tezkeresinin yanındaydım, karşı olanlar bunu açıkça söylemediler. 1 Mart tezkeresi ilk anda kabul edilip Türkiye, Irak’ta olsaydı, Irak’ın durum böyle olmazdı” sözlerini değerlendiren Baykal, “Tezkereye ret oyu verenler kahramanlardır” ifadelerini kullandı.
‘İYİ YÖNETİLEMİYOR’

 

Baykal’ııı konuşmasında CHP’deki gelişmelere de değindiği, “Rejim tartışmaları yaşanan bir dönemde sıradan bir siyaset izlemek yerine olayların farkında olarak siyaset yapmamız gerekmektedir. ‘Yeni şeyler söylemek lazım’ sözüne katılıyorum ancak, yeni şeyler diyerek ülkenin kunıcıı felsefesinin değişmesine de göz yumulamaz” dediği öğrenildi.
CHP’nin iyi yönetilmediğini ifade ettiği belirlenen Baykal’m, “Bir çok arkadaşımız da bu partiyi yönetebilir. Ama sorun kimin yöneteceği değil partinin ideolojik bir duruşunun olmasıdır. Bu nedenle CHP kuruluş ilkelerini unutmadan siyaset yapmalıdır” dediği kaydedildi. Baykal’ın CHP’nin PKK’nın terör örgütü olduğunu sık sık vurgulaması gerektiğini söylediği de ifade edildi.
‘BU YAPI ANAYASA YAPAMAZ’

 

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de yaptığı konuşmada Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun hukuken “Yeni bir anayasa yapamayacağını” görüşünü savunduğu bildirildi.

 

Haluk Peksen

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen
Pekşen’in, “İç tüzükte komisyon ve kurullar tarif ediliyor. Mevcut yapı her iki tamıma uymuyor. Bu yapıya bir isim vermek gerekiyor. Bu yapı yeni bir anayasa yazamaz” diye konuştuğu öğrenildi.