Baykal’dan kayyum tepkisi

Baykal’dan kayyum tepkisi
31 Ekim 2015 09:26

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Koza- İpek Holding’e kayyum atanmasını değerlendirirken, “Hukuk devletinde böyle bir şey olamaz. Bir yolsuzluk, yanlışlık olsa gereğini yetkili merciler yapar, yapmalıdır” dedi.

 

 

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili adayı Deniz Baykal, Gazipaşa’da düzenlenen mitinge katıldı. Cumhuriyet Meydanı’ndaki mitingde konuşan Baykal, Ak Parti iktidarını eleştirdi. ‘Çözüm süreci’nin ardından görülen terör olaylarını değerlendiren Baykal, “Terör, kalıcı ve güven verici şekilde sona ermelidir. Şimdi çıkıyorlar diyorlar ki; ‘Bizi aldattılar.’ Kim aldatmış; PKK aldatmış. Vay sevsinler. PKK’nın aldattığı Türkiye’deki iktidar sahiplerine bir bakın Allah aşkına, böyle bir şey olabilir mi? ‘Daha büyük sıkıntı olur’ diye korkuyorum. İzlenen politikanın Türkiye’yi Irak’a, Suriye’ye çevireceğini 10 yıldır anlatmaya çalışıyorum, şimdi geldiğimiz nokta bu” dedi.

 

“YASAL MERCİLER GEREĞİNİ YAPSIN”

 

Koza- İpek Holding’e kayyum atanmasıyla ilgili de konuşan Baykal, şöyle dedi:

 

“Hukuk devletinde böyle bir şey olamaz. Bir yolsuzluk, yanlışlık olsa gereğini yetkili merciler yapar, yapmalıdır. Böyle bir şey var mı, yok. E ne var, bizi rahatsız eden yayıncılık var. Bunun hakkında sulh ceza mahkemesi kanalıyla el koyma, kayyuma devretme yapılıyor. Bir hukuk devletinde böyle bir şey olamaz. Türkiye’de hukukla nelerin yapıldığını biliyorsunuz. ‘Hukuk, hukuk’ diyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin genelkurmay başkanı terör örgütünün yöneticisi olarak yıllarca hapse mahkum edildi. Şimdi diyorlar ki ‘aldattılar’. Şimdi sen aldandın mı yoksa ‘aldandım’ diyerek milleti mi aldatmaya çalışıyorsun?”

 

Konuşmasının sonunda CHP’nin seçim bildirgesinde tarımla ilgili projeleri anlatan Baykal, “Bunları hayata geçirmek için bir tarım bakanı istiyoruz. 1 Kasım, 13 yıllık iktidarın ve yanlışların değerlendirileceği bir seçimdir” dedi.

 

 

Kaynak: Nurşen SINAV/GAZİPAŞA(Antalya), (DHA)