Baykal’a karşı ‘FETÖ-BND-Derin CHP’ işbirliği

Baykal’a karşı ‘FETÖ-BND-Derin CHP’ işbirliği
2 Mayıs 2016 09:32

Halef-selef CHP liderlerinin TV açıklamalarıyla tekrar gündeme gelen kaset kumpasının görüntülerinin FETÖ, dağıtımının ise CHP’li siyasetçi tarafından servis yapıldığı kaydedildi.

 

Star

 

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kaset kumpasıyla istifaya zorlanması ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlığının önünün açılmasına yol açan kaset kumpası, halef-selef genel başkanların televizyon programlarındaki söylemleriyle yeniden gündeme oturdu. Daha önce basına da yansıyan açık istihbarat bilgilerine göre kaset kumpasında FETÖ-BND-Derin CHP işbirliği etkili oldu.

 

 

Eski Genel Başkan Deniz Baykal, CNN Türk’te katıldığı bir programda kendisine karşı girişilen kumpasla ilgili olarak Kılıçdaroğlu’nu işaret etti. Baykal, konunun Kılıçdaroğlu’na sorulmasını isteyerek bir anlamda olaydaki rolüne işaret etti. Baykal, “Niçin Kılıçdaoğlu’na; çünkü o, başbakanın o kaseti seyrederken çekilmiş görüntüsünü gördüğünü söylüyor. Yani o kaseti izlerken, ‘Gözlüğünü takıp’ diye anlattığı, gördüğünü iddia eden ana muhalefet partisi lideri var” dedi.

 

 

CEVAP BİR GÜN SONRA

 

 

Baykal’ın bu açıklamalarından bir gün sonra Kılıçdaroğlu, Habertürk Televizyonu’nda iddialara cevap verdi. Kılıçdaroğlu, “Doğru, kaseti gördüm” dedi ve “Ben bunu yapanın Paralel Yapı olduğuna inanmıyorum” demeyi de ihmal etmedi. Oysa kumpas, FETÖ-BND-Derin CHP’nin ortaklaşa bir eylemi olarak açık kaynaklarda yer aldı. Daha önce basına da yansıyan bilgilere göre kumpasın ilk adımı Kılıçdaroğlu’nun 2008’de Almanya’ya yaptığı ziyarette atıldı.

 

 

 

Kılıçdaroğlu, burada Almanya Federal İstihbarat Teşkilatı’nda (BND) görevli BND ajanlarıyla bir araya geldi. Buluşmayı ise BND ile irtibatlı olduğu ileri sürülen Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ayarladı. Kılıç, bir yıl sonra bu sefer Gürsel Tekin ile birlikte Frankfurt’taki Kempinski Oteli’nin lobisinde BND ajanlarıyla buluştu. Tekin’e, Deniz Baykal’la ilgili bir video kaydının bulunduğu söylendi. Söz konusu kayıt daha sonra Ali Kılıç aracılığıyla Ankara’ya gönderildi. Kılıçdaroğlu ve Tekin, görüntüleri izledi. Ancak o dönemin genel başkanına haber verilmedi. Çok kısa bir süre sonra ise görüntüler internete sızdı.