Baykal’a en yakın isimlerden Yılmaz Ateş’ten Kılıçdaroğlu’na mektup!

Baykal’a en yakın isimlerden Yılmaz Ateş’ten Kılıçdaroğlu’na mektup!
13 Ocak 2018 21:32

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a en yakın isimlerden biri olan TBMM 22. Dönem Başkanvekili ve eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir mektup yazdı.

 

 

 

CHP’li Ateş mektubunda 28 Eylül 2017 tarihinde CHP Onur Kurulu’nun toplanmasını istediğini belirttiğini ancak bir cevap dahi alamadığını söyledi. Ateş “Ülkemizin yaşamakta olduğu bu önemli süreçte tarafına ilettiğim ‘Onur Kurulu’nu toplantıya çağırmanız gerektiği’ talebimi bir kez daha yineliyorum” dedi.

 

 

“BU AMİR HÜKME RAĞMEN 6 YILDIR…”

 

 

Ateş, mektubunda CHP Tüzüğü’nün “Genel Başkan Onur Kurulu’nu yılda en az bir kez toplayarak, ülke ve partiye ilişkin hususlarda kurul üyelerinin görüş ve değerlendirmelerine başvurur” maddesine de yer vererek “Bu amir hükme rağmen, 6 yıldır Onur Kurulu, 8 yıldır da Küçük Kurultay toplanmamaktadır. Tüzük ve Yönetmelikler açıkça ihlal edilmekte ve çiğnenmektedir. Bu her iki organ da seçme ve seçilme kaygısından uzak, ülke ve parti içi sorunların özgürce tartışılıp, çözüm önerileri sunmak amacıyla oluşturulmuşlardır” dedi.

 

 

“TALİHSİZLİK OLMUŞTUR”

 

 

Ateş mektubuna şu ifadelerle devam etti:

 

 

“Geride bıraktığımız ilçe ve il kongrelerinin bir kısmında yaşanan ‘demokratik yarış ve düşünce açıklama’ tarafınızdan ‘delege kapma kavgası’ olarak değerlendirilip ‘kapının önüne koyarım’la tehdit edilmesi, partimiz açısından bir talihsizlik olmuştur. Çünkü; Parti Tüzüğümüzde organların görev ve yetkileri çok açıkça yer almıştır.

Parti içi demokratik platformların kapısını kapatmak, parti içi sorunlar başta olmak üzere her üyeye görüş ve önerilerini kamuoyu üzerinden dile getirme kapısını açmaktadır.

28 Eylül 2017 tarihli talebime şu ana kadar bir cevap dahi alamadığımdan, ikinci talebimi kamuoyu ile de paylaşmak durumunda kaldığım için üzgünüm.”

 

 

Yılmaz Ateş’in 28 Eylül 2017 tarihli mektubu:

1

Yılmaz Ateş’in 11 Ocak 2018 tarihli mektubu:

2