Baykal: Haber kesinlikle yalan

Baykal: Haber kesinlikle yalan
12 Ağustos 2017 11:37

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nu, tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevinde ziyaret etmesi yönünde CHP Genel Merkezi’nin kendisine verdiği görevi reddettiğine ilişkin habere dair yazılı açıklama yaptı.

 

 

Baykal’ın açıklaması şöyle:

 

 

“Bugün bir gazetede İstanbul Milletvekilimiz Enis Berberoğlu’nu, tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevinde ziyaret etmem yönünde CHP Genel Merkezi’nin bana verdiği görevi reddettiğim şeklinde asılsız bir haber yeralmıştır. Bu haber kesinlikle yalandır.

Ne Genel Merkezimizin bana verdiği böyle bir görev vardır ne de ben benim böyle bir görevi reddetmem sözkonusudur. Ayrıca aynı haberde öne sürüldüğü gibi Enis Berberoğlu’nun yargılanmasıyla ilgili olarak, ‘Devlete karşı işlenmiş bir suçtur’ ifadesini kullandığım iddiası da tamamen gerçekdışıdır.

 
Enis Berberoğlu ile benim uzun yıllara dayanan dostluğum vardır. Kendisiyle bu süreçte de tam bir dayanışma ve dostluk ilişkisi içindeyiz. Kendisinin cezaevindeki durumu hakkında gerek avukatından gerekse sevgili eşi Oya Berberoğlu’ndan bilgi almakta ve dayanışma duygularımı sürekli olarak kendisine iletmekteyim.

Ben Türkiye’nin görmüş olduğu en büyük kumpas davası olan Ergenekon ve Balyoz davalarında da, o kumpas davalarına karşı en büyük mücadeleyi yapmış birisiyim. O süreçte de pekçok önemli dostum cezaevinde olmasına rağmen, cezaevine gitmemiştim. Benim cezaevine gitmemem, cezaevindeki masum dostlarımla dayanışma içinde olmadığım anlamına gelmez.”