Batıkent Meydanı’ndaki Atatürk heykeli yıkılacak

Batıkent Meydanı’ndaki Atatürk heykeli yıkılacak
20 Mayıs 2016 14:25

Ankara Batıkent Meydan AVM önündeki tören alanında bulunan Atatürk heykeli yıkılacak.

 

 

 

 

 

Evet yanlış okumadınız, Ankara’nın batıya açılan yüzü Batıkent’in aydın demokrat,yurtsever insanlarının törenler için bir araya geldiği,sivil toplum örgütlerinin eylemleri için birleşme noktası olan bir alan var. Batıkentliler buraya Meydan der. Ankara büyük şehir belediyesinin bu meydanı ticari alana çevirme kararı alması nedeniyle alan içinde bulunan Atatürk heykeli yıkılacak ve alanda ortadan kaldırılmış olacak.

 

 

 

Konu ile ilgili Ankara büyük şehir belediye meclisinin kararı aynen şöyle.

 

T.C. ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BELEDİYE MECLİSİ

Karar No:194 16.01.2015

K A R A R

 

Yenimahalle İlçesi 61004 ada 1 parselde 1/5000 ölçekli nazım imar plan değişikliğine ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 16.01.2015 tarih ve 953 sayılı raporu Büyükşehir Belediye Meclisinin 16.01.2015 tarihli toplantısında okundu.

 

Konu üzerinde yapılan görüşmelerden sonra; Emlak ve İstimlâk Dairesi Başkanlığının 17.12.2014 tarih ve 28766 sayılı yazı ile, Yenimahalle İlçesi, Ergazi Mahallesi, 61004 ada 1’nolu parselin “Meydan(Tören Alanı-Heykel)” kullanım kararının “Ticari Rekreasyon Alanı” kullanımına dönüştürülmesi amacıyla planlama çalışması yapılması istendiği,

 

61004 ada 1’nolu parsel 6866 m2 yüzölçümlü olup, 6704 m2lik kısmı Belediyemiz mülkiyetinde olup, Batıkent Bulvarı ile Başkent Bulvarı kesişiminde kalan “Meydan (Tören Alanı-Heykel)” kullanım kararının “Ticari Rekreasyon Alanı” E:0,10 Hmax:3,50 yapılaşma koşulu belirlenmesine yönelik Başkanlık Olur’u çerçevesinde 1/5000 ölçekli Nazım İmar değişikliği hazırlandığı,

 

Hususları tespit edilmiş olup, mülkiyeti Başkanlığımıza ait, 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğinin, uygulama imar planı değişikliğiyle birlikte “onayı”na ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu oylanarak oyçokluğu ile kabul edildi.

 

Meclis 1.Başkan V. Katip Katip

Ali İhsan ÖLMEZ Hamdi KESGİN Ahmet ÖZTÜRK

 

Bülent Arınç’ın deyimi ile parsel/parsel pazarlanan Ankara’da Batıkent’in tören alanı göz bebeği meydanın ticari alana çevrilmesi vahim bir hatadır.Bu vahim hataya orada bulunan Atatürk heykelinin yıkılmasının eklenmesi ise vahimden öte dehşet bir hatadır.
Öteden beri sağ partiler meydanlara düşmandır.Şimdi,meydan düşmanlıklarına Atatürk düşmanlığı eklendi.Bu onların karekterinin genel yapısı.

 

Fakat Ankara Büyük Şehir Belediyesinde bulunan 29 CHP’li belediye meclis üyesi ne yapar. Batıkent gibi aydın yurtsever insanların yaşadığı Türkiye’nin batıya dönük yüzünde yıkılmak istenen Atatürk heykelinin bulunduğu alanın ticari alana çevrilip yandaşa peşkeş çekilmesine nasıl ne adına ses çıkarmazlar. Ben isterdim ki o mecliste bulunan CHP’li üyeler bu olayı kamuya mal etsin bu değişiklik için eylem yapsın davalar açsınlar isterdim.

 

Ama nerede.Sırf benim adamım olsun,benim mezhebimden olsun anlayışı ile çapsız kabiliyetsiz insanların Melih Gökçek gibi kurt bir siyasetçinin olduğu meclise yollanması doğal olarak pasifliği basiretsizliği doğuruyor.

 

Henüz Batıkent meydanındaki Atatürk heykelini yıkmaya dozerler vinçler gelmeden ne gerekiyorsa geç kalınmadan yapılmalıdır.

111

 

 

 

içerik

 

Yunus BÜLBÜL Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Partilerde ideoloji çöktü
Milli Eğitim Bakanı’nın sivil toplum kuruluşları olarak gösterdiği tarikat ve cemaatler
Salim Çoruk Mamak Belediye Başkan aday adayı oldu