Başsavcılıktan Kaşıkçı açıklaması

Başsavcılıktan Kaşıkçı açıklaması
18 Ekim 2018 17:06

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girdikten sonra ortadan kaybolmasına ilişkin başlatılan soruşturmayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan açıklama yaptı. Açıklamada, “Uluslararası hukuk ve teamül, anlaşma ve sözleşme hükümlerine riayet edilerek titizlik hükümlerine riayet edilerek titizlikle ve tüm boyutlarıyla yürütülmektedir.” denildi.

 

 

 

Açıklamada soruşturmanın Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz’in 2 Ekim saat 16.40’da Levent Polis Karakoluna giderek olayı bildirmesi üzerine başlatıldığı belirtildi.

 

Olay mahalinin diplomatik misyon temsilciliği olması nedeniyle Adalet ve Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Suudi Arabistan Krallığı’nın yetkili temsilcilikleriyle gerekli yazışmalar yapıldığı ve olay mahalinde yapılacak arama ve kriminal incelemeler için izin istendiği vurgulandı.

 
KONSOLOSLUK, KONUT VE ARAÇLAR DA ARAMALAR DEVAM EDİYOR

 

Açıklamada, bu talebin 15 Ekim’de Suudi Arabistan tarafından kabul edildiğinin bildirilmesi üzerine aynı gün İstanbul Sulh Ceza Hakimliğinden arama, el koyma ve inceleme kararları alındığı ifade edilerek olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir Cumhuriyet Başsavcıvekili ile bir Cumhuriyet Savcısı başkanlığında olay yeri inceleme ekibi ile birlikte konsolosluk binası, konutu ve konsolosluk araçlarında gerekli adli işlemlerin başladığı kaydedildi.

 

İnceleme ve soruşturmanın devam ettiği belirtilen açıklamada, “Uluslararası hukuk ve teamül, anlaşma ve sözleşme hükümlerine riayet edilerek titizlik hükümlerine riayet edilerek titizlikle ve tüm boyutlarıyla yürütülmektedir” denildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan açıklamasında, soruşturma sürecinde ilerleyen aşamalarda gerektiği takdirde kamuoyunu bilgilendirici açıklamalar yapılacağını kaydetti.

 

 

Kaynak: Can Özçelik/Sözcü