Başkentte hastane çilesi… Hastalara koridorlarda tedavi

Başkentte hastane çilesi… Hastalara koridorlarda tedavi
29 Kasım 2017 10:29

Acil durumdaki hasta, hastane hastane gezdi. Sandalyede tedavi edilmeye çalışıldı.

 

 

Acil durumdaki bir hasta başkentte hastane hastane dolaştırıldı. Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ise 30’a yakın hasta, yine “yer olmadığı” gerekçesiyle koridorlarda tedavi edilmeye çalışıldı. Yenimahalle Devlet Hastanesi’ne giden acil durumdaki bir hasta, hastane hastane dolaştırıldı. Hasta, Yenimahalle Devlet Hastanesi’nden “yer olmadığı” gerekçesiyle sırasıyla Gazi Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi, Hacettepe Üniversitesi Hastanesi, Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. Şiddetli karın ağrısı, kusma ve 39 buçuk derece ateş şikâyetleriyle acil servisleri dolaşan hastanın safra kesesinde taş olduğu tespiti yapıldı. Tedavi edilmesi gereken hastaya yine “hastanede yer olmadığı” gerekçesiyle sandalye üzerinde serum verildi.

 

 

‘Birim var hak yok’

 

 

Sağlık Tesislerinde Hasta Hakları Uygulamalarına İlişkin Yönerge’den hareketle eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın açılışını yaptığı “Hasta Hakları Birimini”ni de bünyesinde bulunduran Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi, “hastaneye gelen acil durumdaki hastaları koridorlarda tedavi etme” ve “hastanedeki sağlık çalışanlarının çalışma koşulları” konusundaki sorularımız hakkında “bilgi veremeyeceklerini” açıkladı.

 

 

‘Dünya standartlarında!’

 

 

Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Nurullah Okumuş, geçten ay, Türkiye’de 35 bin yoğun bakım yatağı bulunduğunu, bu rakamın da dünya standartlarının üzerinde olduğunu söylemişti. “Yoğun bakım yatağı bulunamadığı için öldü” haberleri için yorum yapan Okumuş, “yoğun bakım yataklarının akılcı kullanılmaması”nı gerekçe olarak göstermişti.

 

 

‘Başkentte rezillik’

 

 

Acil durumda hastane hastane dolaştırıldıklarını aktaran hasta yakını Altay Çetinoğlu, 30’a yakın acil durumdaki hastanın, hastane koridorlarında sandalye üzerinde serumlarla tedavi edilmeye çalışıldığını söyledi. Çetinoğlu, yaşadıkları duruma “Başkentte böyle bir rezillik yok” diye tepki gösterdi.