‘Başkanın yeğeniyim’ dedi, terör estirdi

‘Başkanın yeğeniyim’ dedi, terör estirdi
3 Temmuz 2015 09:49

Adana’da polisin ‘dur’ ikazına rağmen kaçan otomobilin alkollü sürücüsü, ekiplere zor anlar yaşattı. Otomobilinin bağlanmasına engel olmak isteyen 17 yaşındaki alkollü sürücü A.S., Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yeğeni olduğunu söylerek polisleri tehdit etti.

 

 

Kurtuluş Mahallesi’nde devriye görevi yapan polis ekipleri, Ziyapaşa Bulvarı üzerinde bir otomobilin trafiği tehlikeye sokması üzerine durdurmak istedi. ‘Dur’ ikazına rağmen 01 AHA 98 plakalı lüks otomobil, kaçmaya başladı. Takip eden ekipler aracı Uğur Mumcu Meydanı’nda durdurdu. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün yeğeni olduğunu belirten sürücü 17 yaşındaki A.S., iddiaya göre kendisini durduran polislere hakaret edip saldırdı. Çıkan arbede sırasında komiser yardımcısı E.K. omuzundan yaralandı. Gözaltına alınmak istenen Ali Sözlü, polisleri tehdit ederek “Vali de benim emrimde, başbakan da benim emrimde, ben ne dersem o olur. Telefondaki resimleri sileceksin. Erkek yemini et sileceksin” diyerek küfürler savurup saldırdı.

 

Gözaltına alınarak Reşatbey Polis Merkezi’ne götürülen A.S.’nin yapılan kan testinde 1.73 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Yaşı küçük ve ehliyetsiz araç kullanan A.S.’ye ‘trafik güvenliğini tehliye düşürme, ehliyetsiz ve alkollu araç kullanma ve kullandırmadan trafik ekiplerince ceza yazıldı. A.S., yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

 

Kaynak: Fatih KARAÇALI/ ADANA, (DHA)