Başkan Soyer: Hükümetten tek liralık katkı alamadık

Başkan Soyer: Hükümetten tek liralık katkı alamadık
15 Haziran 2020 11:56

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Pandemi süreci belediye bütçesine çok ağır yükler yükledi. Bu süreçte ne yazık ki merkezi hükümetten tek liralık katkı alamadık. Salgında bizi dayanışma kültürümüz ayakta tuttu” dedi.

 

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada pandemi sürecinde ekonomik yükün oldukça artmasına rağmen hükümetten destek alamadıklarını söyledi. Soyer ‘Haftalık not defteri’ açıklamasında şu ifadeleri kullandı.

– Sevgili İzmirliler hepinize güzel bir hafta diliyorum.İzmir’in en güzel manzarasına sahip teleferik tesislerimizi, bakımını yaparak ve gerekli hijyen önlemlerini alarak yeniden hizmete açtık. İzmirliler gönül rahatlığıyla teleferik tesislerinden yararlanabilirler.

– Ne yapıyorsak çocuklarımız için yapıyoruz. Evde oturarak sıkılan çocuklarımızdan bana mektup yazmalarını istemiştim. Bizİzmir üzerinden o kadar güzel mektuplar aldım ki. Onların gözlerinden öpüyorum.

 

 

”TEK LİRALIK KATKI ALMADIK’

 
Pandemi süreci belediye bütçesine çok ağır yükler yükledi. Bu süreçte ne yazık ki merkezi hükümetten tek liralık katkı alamadık. 11 büyükşehir belediye başkanımızla birlikte hükümete çağrı yapıp bu konuda adım atmasını istedik. Salgında bizi dayanışma kültürümüz ayakta tuttu.