Başkan Seçer’in belediye meclisine sunduğu borçlanma talebi Cumhur İttifakı oyları ile reddedildi!

Başkan Seçer’in belediye meclisine sunduğu borçlanma talebi Cumhur İttifakı oyları ile reddedildi!
9 Aralık 2020 09:31

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısında yatırımlar için talep ettiği 250 milyon liralık borçlanma yetkisi Cumhur İttifakı üyelerin oyuyla reddedildi.

 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı Birinci Birleşiminde, Mersin’e yapılacak olan yatırımlara ilişkin belediye meclisinden 250 milyon lira borçlanma yetkisi talep etti. Ancak talep Cumhur İttifakı üyelerinin 36 ret oyu ile reddedildi.

 

 

Seçer, borçlanma yetkisinin kabul edilmemesi üzerine şunları söyledi:

 

“Yol yapabilmem, çiftçiye sulama borusu yardımı yapabilmem, fide yardımı yapabilmem, hayvancılık projesini devam ettirebilmem, engelliye, özel bireylerimize katkı sunabilmek, sosyal yardımlar yapabilmek, sosyal projelerimizi gerçekleştirebilmek, kültür projelerimizi gerçekleştirmek. Aklınıza ne geliyorsa. Bu 36.5 milyon lira ile yapma sınırı içerisindeyim. Hani elimiz çok bol değil. Çok önemli bir şey anlatıyorum. Bir mali disiplini sağlamaktan bahsediyorum. Bunu kılı kırk yararak yaptık. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Şu anda bana borçlanma yetkisi vermemek demek elimi kolumu bağlamak demek. Kentin rahatsız olması demek. Hareket alanımın daralması demek.

Ben faiz ödeme meraklısı mıyım? Ben Mersin’i faizcilere mi teslim edeceğim? Böyle saçma bir şey mi olur? Ben yatırımdan bahsediyorum, yoldan, kaldırımdan, fakirden fukaradan, sinekle mücadeleden, yeni otobüs alımından bahsediyorum. 170 milyon lirasını ödeyeceğim. Yapmayın. Birbirimizi kandırmayalım. Halk ahmak falan değil. Kusura bakmayın siz belediyemizi engelliyorsunuz. Biz size bunu yapmadık. Çoğunluğu bulamadığınız hiçbir yerde yapmadık. Dürüst olalım”

AKP’li Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın “Ben metronun doğru bir proje olduğuna inanmıyorum. Bizim grup da inanmıyor, kimse inanmıyor” ifadesi kullanmasına yanıt veren Seçer, “Sayın Gültak eleştirecek birini arıyorsa Ulaştırma Bakanı’nı arayacak. Raylı Sistemler Daire Başkanlığı’ndan bunun onayı alınmış. Sayın Cumhurbaşkanı’nı arayacak, 2019 yılında yatırım programına alan Sayın Cumhurbaşkanı” dedi.