‘Başka analar ağlamasın, başka Ali İsmail’ler ölmesin diye’

‘Başka analar ağlamasın, başka Ali İsmail’ler ölmesin diye’
25 Kasım 2014 09:30

Gezi direnişi sırasında 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın polisler ve eli sopalı sivillerce dövüldükten sonra geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitirmesiyle ilgili davaya yarın devam edilecek. Avukatlar, savcı mütaalasını vermeden önce son savunmalarını yapacak.

 

 

Herkesi Kayseri’ye beklediklerini belirten Ali İsmail’in ağabeyi avukat Gürkan Korkmaz, “biz acıyı yaşadık, yaşıyoruz. Bundan sonraki mücadelemiz anaların ağlamaması içindir. Bir daha Ali İsmail Korkmaz gibi olayların olmaması içindir” dedi. Korkmaz’ın dövüldüğü görüntüleri, kurtarması gerekirken iki kez silen Bilirkişi Serkan Uğurluoğlu hakkında “gerçeğe aykırı bilirkişilik” suçlamasıyla bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilmesi istemiyle iddianame düzenlendi.

 

 

Gezi direnişi sırasında 2 Haziran 2013’de polislerin de aralarında bulunduğu eli sopalı kişilerce dövüldükten sonra beyin kanaması geçiren ve 38 günlük yaşam mücadelesini 10 Temmuz 2013’te kaybeden 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz ile ilgili Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davada sona gelindi. Yarın görülecek davada Korkmaz ailesinin avukatları son savunmalarını yapacak. Bir sonraki duruşmada ise savcı mütaalasını verecek. 2 duruşma sonra davanın tamamlanmasını beklediklerini belirten Korkmaz ailesinin avukatları, davadan çıkacak sonucun diğer davalar için de emsal teşkil edeceğini belirterek, sanıklara hak ettikleri cezaların verilmesini istedi.

 

 

Ağabey Korkmaz: biz acıyı yaşadık yaşıyoruz

 

 

Ali İsmail Korkmaz’ın avukat ağabeyi Gürkan Korkmaz, mücadelelerinin anaların ağlamaması için olduğunu vurgulayarak, “ Savcının değerlendirmesini bekliyoruz. Biz sanıklara ‘Kasten adam öldürmek’suçundan verilmesini istiyoruz. Sanıklar ellerinde sopalarla Ali İsmail Korkmaz’a eza çektirerek, onur kırıcı davranışta bulunarak darp etmişlerdir. Bunun sonucunda da Ali İsmail Korkmaz hayatını kaybetmiştir. Toplumun vicdanının, adalet duygusunun yerine gelmesi için ceza bu şekilde olmalıdır. Biz acıyı yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Bundan sonraki mücadelemiz anaların ağlamaması içindir. Bir daha Ali İsmail Korkmaz gibi olayların olmaması içindir” dedi.

 

 

Görüntüleri silen bilirkişeye hapis istemi

 

 

Korkmaz’ın dövüldüğüne ilişkin Harman ekmek fırının güvenlik kamerası görüntülerini kurtarması gerekirken iki kez silen Osmangazi Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanı Bilirkişi Serkan Uğurluoğluhakkında “gerçeğe aykırı bilirkişilik” suçlamasıyla bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilmesi istemiyle iddianame düzenlendi.Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Uğurluoğlu, “görüntüleri açmak için çalıştığını ancak başaramadığını, format atmadığını, veri kurtarma programlarıyla aldığı imaj üzerinde çalışma yaptığını, imaj üzerinde bu görüntüleri elde edemeyince disk üzerinde veri kurtarma programlarıyla çalıştığını” anlattı. Kayıtları silmek istese veriler üzerinde yeni kayıt yapabileceğini savunan Uğurluoğlu diskleri “Encase” ve “SFrorensis” programı ile imaj alarak alarak içeriklerini araştırdığını, silinmiş dosya olması ihtimaline karşılık veri araması yaptığını ve diskin Jandarma’ya gönderilmesi yönünde öneride bulunduğunu anlattı. İddianame, Eskişehir 6. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

 

Kaynak: Cumhuriyet / Can Hacıoğlu