Basit yaralama değil

Basit yaralama değil
28 Eylül 2016 17:30

Bugün basında okudum, otobüste Erdoğan ve hükümetinin söylemlerinden çok etkilendiği belli olan bir psikopat tarafından kafasından tekmelenen Ayşegül Terzi vakası ile ilgili yazılan iddianameden bölümleri.

 

 

 

 

Safile USUL H&H YORUM

 
Savcı iddianamenin bir bölümünde şöyle demiş, haberden alıntılıyorum…

 

“İddianamede, Çakıroğlu’nun hemşire Ayşegül Terzi’nin yüzüne tekme atmak suretiyle yaraladığı ve doktor raporlarına göre Terzi’nin basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte yaralandığı belirtildi. İddianamede, olay gününe ait kamera görüntülerinin incelemelerinin ve tanık ifadelerinin dosyada yer aldığı anlatıldı”

 

İddianame Ayşegül Terzi’nin kafasından aldığı tekmenin sonuçlarını basit yaralama olarak nitelemiş.

 

Oysa Ayşegül Terzi’nin birçok gazetede yayınlanan röporatjlarının hepsinde aynı tutarlılık ve netlikte anlattıkları olayın bir basit yaralama olmadığını gösteriyor.

 

Şöyle ki…

 

1-Ayşegül Terzi tekme darbesinde sonra bilinci etkilenmiş bir halde ve otobüsten indikten sonra yanına gelen mahalleden arkadaşını tanımıyor. Bu durum basit yaralama çerçevesine sığmaz. Bir defa nörolojik müşahade ve tetkik gerektirir. Bazı hallerde kişinin bilinci bir müddet sonra yerine gelir bazen de ağır sonuçları olabilir bu tür bir tekmenin. Ama bu hiçbir durumda basit bir yaralama değildir. Zaten de yetişkin bir erkeğin ayak tekmesi ağır bir fiziki yıkıcı güç uygular beden üzerinde.

 

2-Ayşegül’ün ağzının içinde dişlerini ve damağını da etkileyen derin bir yara var ve bunun için Maslak’ta çalıştığı hastanede müdahale yapılıyor. Bu durum da basit yaralamaya girmez. Ağız içine cerrahi müdahale gerektiren bir durum söz konusu zira.

 

3-Ayşegül önce bir sağlık ocağına götürülüyor ama anlaşılan o ki sağlık ocağı yüzeysel bir müdahalede bulunduğu için ağız içine yapılan bir müdahale yok

 

4-Ayşegül günlerce sokağa çıkamıyor ve geceleri yalnız uyuyamıyor, devamlı kabus görüyor, bu durum psikiyatrik olarak oldukça zahmet gerektiren ve basit yaralama durumlarında ortaya çıkmayacak bir durum

 

5-Ayşegül tekme sonrası şiddetli baş ağrısı çekmiş. Bu da olayın basit yaralama olarak değerlendirilemeyeceğini gösteriyor. Tekme, esasen oldukça güçlü olan insan kafatasını çok sarsıcı bir etkide bulunmuş, bu da belli.

 

Bu sıraladıklarımın hiçbiri basit yaralama tarifine uymuyor.

 

Savcı muhtemelen devlet açısından resmiyet taşıyan sağlık ocağı raporunu temel almış ama sağlık oacağı raporunun yeterli ve isabetli olmadığı belli.

 

Yani, diyeceğim şu ki, madem kızları psikopatlara tekmeletecek bir siyasal iklimdeyiz.

 

Bari tekmelerin yarattığı tahribatı doğru değerlendirecek kadar bir kalitemiz olsun.

 

Hiç olmazsa Türkiye için derler ki…

 

Kızlar fahri din polisleri tarafından tekmeleniyor ama sağlık sistemleri teşhisi doğru koyuyor.

 

Neyse, son cümlemi absürdlükten silmeden, yazıyı bitireyim.

 

 

 

Safile USUL Twitter

 

 

 

 

 


Yazarın Son Yazıları:
Özel-İmamoğlu-Yavaş ekseni
Rüzgar yeniden kırmızı ve toprak esiyor
Köfteden de gitti birkaç puan