Başbuğ saat kaçta çıkacak?

Başbuğ saat kaçta çıkacak?
7 Mart 2014 17:46

Tahliye kararı verilen İlker Başbuğ’un avukatı İlkay Sezer, Çağlayan’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sezer, Başbuğ’un yaklaşık 3 saat sonra saat 20.30 civarında tahliye edileceğini söyledi.

.

.

İlkay Sezer, şunları söyledi:

 

Biraz önce arkadaşlarım bana ‘gözümüz aydın’ diyorlar. Ben içerdeki son masum insan çıkana kadae tebrikleri kabul etmeyeceğim. 26 aydır süren bir hukuksuzluk dün AYM’nin kararıyla tespit edildi. Bugün de 20’nci Ağır Ceza’nın kararıyla şu an için ortadan kaldırıldı. Bu karar çok önemli. AYM kararı için de bunu söylemiştik. Maalesef 13’ncu Ağır Ceza Mahkemesi’nin yarattığı hukuksuzluğu ancak bu şekilde ortadan kaldırabildik. İçeride çok daha ciddi sağlık sorunlarıyla mağdur olmuş, mağdur edilmiş, insanlar var. Ümit ediyorum tez zamanda onların dosyaları, önce özgürlükleri iade edilmek suretiyle, sonra da beraat kararıyla çözülür.

 

Ben TSK’ya komutanlık yapmış bir insanın bu şekilde mağdur edilebileceğini hayatım boyunca tahmin etmezdim. Ancak birileri çıktı, asılsız düzmece delillerle mağduriyetler yarattılar. Bu ülkeye acı çektirdiler. Ben bu kadarın emsal bir karar olmasını, benzer şekilde mağdur edilmiş insanları da bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını temenni ediyorum.

 

Biraz önce AYM kararının gerekçeli kısmına da ulaştım. Bizim yüce divan’a ilişkin ilk günden beri söylediğimiz konunun da hukuken dikkate alınması gereken bir itiraz noktası olduğu 26 ay sonra ortaya kondu. Ben dün ortadan kaldırılan bu ÖYM’lerle mağdur edilmiş insanlara özgürlüklerinin iade edilmesini istiyorum.

 

Sayın Başbuğ üç saat sonra Silivri cezaevi’nden çıkacak. Mahkeme çıkışında ne söylediyse, cezaevi çıkışında da bir şeyler söyleyeceğini tahmin ediyorum. İlk olarak eşine ilettim.