Başbakan Yıldırım’dan HDP’ye: Siz milli iradeyi tanımazsanız millet de sizi tanımaz

Başbakan Yıldırım’dan HDP’ye: Siz milli iradeyi tanımazsanız millet de sizi tanımaz
6 Kasım 2016 15:19

Başbakan Binali Yıldırım, Meclis çalışmalarını durdurma kararı alan HDP’ye yanıt verdi. Yıldırım, HDP’nin Meclis faaliyetlerine katılmama kararının millete saygısızlık olduğunu belirterek, “Siz milli iradeyi tanımazsanız millet de sizi tanımaz. Yol yakınken bu yanlıştan dönün” dedi.

 

 

 

 

Başbakan Binali Yıldırım’ın sözleri özetle şöyle:

 

 

Meclis’e gitmeyeceklermiş. Zaten çok da gelmiyorlar ya. Ara sıra geliyorlar. Millet, vekilini seçip Ankara’ya gönderiyor, niye git Meclis’e ihtiyacımız olan kanunları çıkart. E şimdi milletten vekaletten aldınız, biz milletten aldığımız vekaletin gereğini yapmayacağız. Aynı okula kıran öğrenciler gibi. Meclis’e gidecek milletin verdiği görevleri yapacaklar.

Ben Meclis’e gitmiyorum derseniz millete saygısızlık yapmış olursunuz. Meclis’e gitmezseniz millet de size gereğini yapar. Siz milli iradeyi tanımazsanız, millet de size gereğini yapar.

Onun için yol yakınken bu yanlıştan dönün kardeşim. Gelin Meclis’e ne diyecekseniz her şeyi söyleyin. Mesele konuşmak değil. Mesele fikrini ifade etmek değil. Mesele siyaseti kalkan olarak teröre karşı kullanmaktır. Hiçbir siyasetçi konumunu kullanarak teröre kalkan olamaz.