Başbakan Yıldırım’a Washington’da olağanüstü koruma!

Başbakan Yıldırım’a Washington’da olağanüstü koruma!
9 Kasım 2017 14:54

Başbakan Binali Yıldırım’ın Washington ziyaretine alınan olağanüstü güvenlik önlemleri damgasını vurdu.

 

Özlem Tınaz / Amerika’nın Sesi

 

Başbakan Yıldırım’ın konakladığı St. Regis Oteli’nin bulunduğu caddenin, Yıldırım Washington’a ulaşmadan saatler önce kapatılması ve çok sayıda güvenlik görevlisinin otelin içinde ve çevresinde konuşlandırılmasının ardından, ziyaretin ikinci gününde de Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği Konutu önünde olağanüstü güvenlik önlemleri dikkat çekti.

 

 

Gizli Servis ve Polis Teşkilatının yanı sıra çok sayıda SWAT timi de sabah saatlerinden itibaren konutun önünde toplandı.

Tamamen polis araçlarıyla kaplanan Sheridan Meydanı çevresi demir barikatlarla kapatıldı. Konutun bulunduğu sokak da trafiğe kesildi.

Atlı polis birliklerinin yanı sıra K-9 köpekleriyle bina çevresinde arama yapıldı.

 

 

Türkiye Mayıs ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasında konut önündeki protestolar sırasında güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğu eleştirileri yöneltmişti.

Başbakan Binali Yıldırımsa bu konuda Türkiye’nin bir talebi olmadığını belirterek, devlet başkanı seviyesinde bir güvenlik uygulaması yapıldığını doğruladı.

Yıldırım, “Geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinde yaşan tatsız hadiselerin tekrarının olmaması açısından aşırı tedbir almış olabilirler. Bizim güvenlik konusunda herhangi bir ilave tedbir alınması yönünde talebimiz olmadı” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, söz konusu durumun Amerikan makamlarının uyguladığı bir güvenlik protokolü olduğunu belirtti.