Başbakan Yıldırım: Ne zamandır cemaatler terör örgütü oldu!

Başbakan Yıldırım: Ne zamandır cemaatler terör örgütü oldu!
23 Ekim 2016 16:15

Başbakan Binali Yıldırım, Darbe Komisyonunda 2004 yılında dönemin genelkurmay başkanıyken MGK’da alınan kararla hükümeti FETÖ’ye karşı uyardıklarını söyleyen Org. Hilmi Özkök’e yanıt verdi.

 

 

 

 

Yıldırım, ‘Çıktı bir tane eski genelkurmay başkanı 2004’te uyardık diyor. Nur cemaati izlenmelidir diye. Ne zamandır cemaatler terör örgütü oldu. Hiçbir cemaat terör faaliyeti göstermeden terörist durumuna konamaz’ diye konuştu.

 

 

Başbakan Yıldırım’ın konuşmasından satır başları:

 

 

 

Fethullah Terör Örgütü AK Parti döneminde kurulmamıştır, AK Parti döneminde palazlanmamıştır. Bu kanlı terör örgütü taa 1960’lı yılların sonunda 1970 yıllarda ortaya çıkmıştır. Bunun AK Parti zamanında ortaya çıkmış gibi göstermek, kendi suçlarını bastırmak içindir.

Sadeci iki başbakan karşı çıkmıştır. Biri merhum Necmettin Erbakan biri de kurucu başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.

O yıllarda AK Parti yoktu, sizin devamı olduğunuz partiler vardı. Siz ne yaptığınız. AK Parti içinde hiçbir terör örgütü barınamamıştır.

Çıktı bir tane eski genelkurmay başkanı 2004’te uyardık diyor. Nur cemaati izlenmelidir. Ne zamandır cemaatler terör örgütü oldu. Hiçbir cemaat terör faaliyeti göstermeden terörist durumuna konamaz.
Cemaatlere savaş açacak, cemaatleri terör örgütü sayacak değiliz. Sen cemaatsin ama ne olur ne olmaz deyip terör muamelesi yapılmaz. Demokraside terör faaliyeti kırmızı çizgidir. 17 Aralık’ta devletle bilek güreşine girdiler. Devlet de gerekeni yaptı.