Başbakan Yıldırım: Kara harekatı başladı! Asker 11:05’te sınırı geçti

Başbakan Yıldırım: Kara harekatı başladı! Asker 11:05’te sınırı geçti
21 Ocak 2018 12:38

Başbakan Binali Yıldırım, Çengelköy’deki Vahdettin Köşkü’nde medya kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Saat 10.40’ta başlayan toplantıda Yıldırım, gazetecilere Türkiye’nin Afrin’de başlattığı “Zeytin Dalı” harekatı ile ilgili önemli bilgiler verdi.

 

 

 

Toplantıya Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal ile Başbakanlık Müsteşarı Fuat Oktay da katıldı.

 

 

İşte toplantıdan notlar;

 
BURAYA KADAR KOLAY GELMEDİK

 

 

Başbakan Yıldırım, Türk askerinin saat 11.05’te Kilis’in Gülbaba Mevkii’nden Suriye’ye geçerek kara harekatını başlattığını açıklayarak, “Buraya kadar kolay gelinmedi. Çok çetin mücadeleler verdik” dedi.

 
TERÖRİSTE YAPILACAK HER DESTEK BU OPERASYONUN HEDEFİ OLUR

 

 

Basın mensuplarının da harekat bölgesine alınacağını belirten Yıldırım, “Harekat çok seri şekilde yapılacaktır. Medyayı kontrollü şekilde sınır ötesine götüreceğiz. Masum insanlara zeytin dalı uzatıyoruz. Afrin’deki teröristlere yapılacak her destek bu operasyonun hedefi olur” dedi.

 
30 KİLOMETRE DERİNLİKTE GÜVENLİ BÖLGE OLUŞTURULACAK

 

 

Operasyonun detaylarıyla ilgili önemli bilgiler paylaşan Başbakan; harekatın 4 safhada yapılacağını, 30 kilometre derinlikte güvenli bir alan oluşturulacağını açıkladı.

 
8-10 BİN TERÖRİST VAR

 

 

Afrin’de yerleşik tüm terör örgütlerinin temizleneceğini belirten Yıldırım, harekat başlamadan önce diplomatik bütün görüşmeler yapıldığını da aktardı ve Afrin’de 8-10 bin civarında bir terörist varlığı olduğunu ifade etti.

 
YENİ GÖÇ DALGASI BEKLENTİSİ

 

 

Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin yeni bir göç dalgasına hazırlıklı olduğunu belirterek, “Yeni bir göç dalgası olur ise hududumuzun dışında karşılayıp iskan edeceğiz” dedi.

 
“SURİYE İLE RUSYA ÜZERİNDEN GÖRÜŞÜYORUZ”

 

 

Suriye rejimiyle Rusya üzerinden görüştüklerini belirten Yıldırım, “İran’ın endişelerini gideriyoruz, Rusya’nın itirazı yok” diye konuştu.