Başbakan Yıldırım: Bu kararın bizim için hiç kıymeti harbiyesi yoktur

Başbakan Yıldırım: Bu kararın bizim için hiç kıymeti harbiyesi yoktur
26 Kasım 2016 14:25

Başbakan Binali Yıldırım, “Bu kararın bizim için hiç kıymeti harbiyesi yoktur. Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. Ben öyle ümit ediyorum ki bu karar Avrupa Birliği Liderler Zirvesinde hiçbir şekilde dikkate alınmayacak ve yarım asrı geçen Avrupa Birliği-Türkiye yolculuğunun zarar görmesine rıza göstermeyecek Avrupa’da vizyon sahibi hala liderler olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

 

 
Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Sağlık Fuarı kapanış programında konuştu.

 

 

“KENDİ KENDİLERİNE GELİN GÜVEY OLUYORLAR”

 

 
AP’nin Türkiye kararını değerlendiren Başbakan Yıldırım, “İki gün önce Avrupa Parlamentosu’nda milletvekilleri toplandılar, Türkiye’yle müzakerelerin durdurulmasına karar verdiler. Bu kararın bizim için hiç kıymeti harbiyesi yoktur. Kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar. İstedikleri kadar karar alsınlar. Aziz milletimiz ne karar alırsa ona boynumuz kıldan incedir, onun dışındaki kararların bizim için hiç ama hiç önemi yoktur” dedi.

 

 

“O ZAMAN AVRUPA’NIN HALİNİ SİZ BİR GÖRÜN BAKALIM”

 

 
“Milletimizin AB’ye zaten azalmakta olan güven duygusunu daha da zedelemiştir” diyen Yıldırım, “Birlik, bu kararını siyasi basiretten, iyi niyetten uzak bir şekilde almıştır. Öncelikle AB, Türkiye ile mi yoksa Avrupa’da kol gezen terör örgütleriyle mi iş birliği içinde olacak, bunun kararını vermelidir. Türk milleti bunu beklemektedir. Unutulmamalıdır ki Suriye ve Irak’ta yaşanan insanlık trajedisinden memleketlerini, yurtlarını, canlarını kurtarmak için terk eden milyonlarca vatandaşa, mülteciye kucak açan ülke, onları bağrına basan ülke Türkiye’dir. Türkiye bu mültecilere sahip çıkmazsa o zaman Avrupa’nın halini siz bir görün bakalım. Macaristan’a, Avusturya’ya 3-5 tane mülteci gitti, milletin gözü önünde tekmelediniz, yerden yere vurdunuz. İnsanlık Türkiye’de, insanlığın ölmediği ülke Türkiye’dir” diye konuştu.

 

 

“AVRUPA’DA VİZYON SAHİBİ HALA LİDERLER OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

 

 
Başbakan Yıldırım, “53 senedir bu yollarda yürüyoruz. Ne için yürüyoruz? Daha güzel bir dünya için, daha güvenli bir Avrupa için. Bütün bu gayretler ortadayken kalkıp Türkiye’ye ayar vermeye çalışmak, en hafifinden vizyonsuzluktur. Ben öyle ümit ediyorum ki bu karar Avrupa Birliği Liderler Zirvesinde hiçbir şekilde dikkate alınmayacak ve yarım asrı geçen Avrupa Birliği-Türkiye yolculuğunun zarar görmesine rıza göstermeyecek Avrupa’da vizyon sahibi hala liderler olduğunu düşünüyorum” dedi.

 

 

“HEMEN TEDBİRLERİ ALDIK”

 

 
Dolar kuruyla ilgili de konuşan Yıldırım, ” Bir dalgalanma yaşıyoruz. Dolayısıyla bunu sadece Türkiye’ye mahsus ve kalıcı bir dalgalanma olarak görmek büyük hatadır. Bunu açıklıkla ifade etmek istiyorum. Temeli sağlam bir ekonomiye sahip olduğumuzu bütün vatandaşlarımızın bilmesini istiyorum. ‘Dünyada bu dalgalanma var, Türkiye’de de var’ diye bir şey yapmayacak değiliz. Piyasaların, yatırımcılarımızın, iş adamlarımızın ufak da olsa tedirginliklerini gidermek bizim görevimiz. Hemen tedbirleri aldık” şeklinde konuştu.

 

 

Başbakan Yıldırım, “Vatandaşlarımız hiç endişeye kapılmasın, Türkiye’de ekonomi ile ilgili bu dalgalanma bütün dünyada var olan bir durumdur ve geçici bir durumdur. İnşallah 2017’den itibaren yatırımlara, üretime, istihdama daha fazla kaynak ayıracağız. Olağanüstü halin şartları da ortadan kalkmış olacak. Cumhurbaşkanlığı sistemiyle ilgili sınırlı değişikliğimizi de yapıp yolumuza devam edeceğiz. Seçim meçim yok. 2019’a kadar vatandaş seçimini yaptı. Biz de vatandaşımızın hizmetinde olmaya gece-gündüz devam edeceğiz” dedi.

 

 
Enver ALAS/İSTANBUL, (DHA)