Başbakan Yıldırım: AB’ye tepki isyankar

Başbakan Yıldırım: AB’ye tepki isyankar
15 Kasım 2016 12:53

“AB’nin raporu bizi hem üzmüş hem de rahatsız etmiştir” diyen Yıldırım yeni anayasa çalışması için ise CHP lideri Kılıçdaroğlu’na çağrı yaptı. Yıldırım’ın başka çağrısı ile ABD’li ‘isyankar’ seçmenlere oldu. Başbakan, Trump’un başkan olmasının ardından ülkede çıkan olaylara ilişkin “Sandıktan çıkan sonucu sokak şiddetiyle yok saymaya çalışmak demokrasiye karşı kabul edilemez durumdur” dedi. Öte yandan Başbakan’ın 5 Aralık’ta Rusya’ya gideceği ve mevkidaşı Medvedev ile görüşeceği duyuruldu.

 

 

 

 

Konuşmasının başında çiftçi ve esnaflar için hazırladıkları destek paketinin içeriğini açıklayan Başbakan “Daha fazla biyolojik gübreyi teşvit edeceğiz. Terör örgütlerinin silahı olmaktan kurtaracağız. Hem de doğamızı koruyacağız. Tarım desteklerini iki dönemde, bir ekim bir de hasat döneminde vereceğiz. KOBİ’lerin güçlendirilmesi için Kredi Garanti Fonu’nu kullanarak ilave 17 milyar TL’lik kredi getiriyoruz” dedi. Terörle mücadele konusunda kararlılık mesajı veren Yıldırım “Irak ve Suriye’den ülkemizi yönelik terör tehdidi devam ediyor. Terör bitinceye kadar hem içerde hem de dışarda mücadelemiz sürecek” dedi.

 

 
IRAK VE SURİYE VURGUSU

 

Suriye’deki gelişmeleri de değerlendiren Başbakan “ÖSO, El Bab’a doğru ilerliyor., Burayı da DEAŞ unsurlardından kısa sürede temizlemiş olacağız. Irak ve Suriye’de demografik yapının değiştirilmesine asla rıza göstermeyiz” dedi.

 
ABD’YE DEMOKRASİ ÇAĞRISI

 

ABD’de Donald Trump’un başkan seçilmesinin ardından çıkan olaylara da değinen Binali Yıldırım “Sandıktan çıkan sonucu sokak şiddetiyle yok saymaya çalışmak demokrasiye karşı kabul edilemez durumdur” yorumunda bulundu.

 
AB RAPORUNA TEPKİ

 

Başbakan konuşmasında AB’nin Türkiye ilerleme raporuna ve ardından çıkan tartışmalara da yine tepki gösterdi. Başbakan “PKK’ya kucak açanlar Türkiye’ye ayar veremez. AB önce teröristlerin ağzından konuşmayı bıraksın. Türkiye’de ne demokrasi ne de özgürlükler tehdit altındadır. Terör örgütlerinin telkiniyle terörle mücadele yasasını değiştirmemizi istiyorlar. AB’nin raporu bizi hem üzmüş hem de rahatsız etmiştir.” ifadesini kullandı.

 
“DEDİĞİM DEDİK ÇALDIĞI DÜDÜK DİYOR”

 

Yıldırım anamuhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na da “dediğim dedik çaldığım düdük diyor” diye eleştirdi. Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Rusya’nın Sesi Radyosu’na verdiği ve 15 Temmuz’a ilişkin sarf ettiği “Kaygıları, kuşkuları haklı kılan bazı gelişmeler var ama bunları yüzde 100 doğrudur diye dillendirmeyi doğru bulmuyorum. Bu kadar kapsamlı bir örgütlenmeden, darbeden hükümetin haberinin olduğu kesin” sözlerine de değinen Kılıçdaroğlu “Yabancı medyaya bizi kötülüyor. Asılsız iddia nasıl ispat edilir?” diye konuştu.

 

KILIÇDAROĞLU’NA ÇAĞRI

 

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: “Ey Kılıçdaroğlu rejim tartışması 1923’te bitti. Rejimi tartışan yok. Olsa ilk karşısına çıkan Ak Parti olur. Biz rejimi değilm vesayet anayasasını değiştirmek istiyoruz. Bundan sonra söz Meclis’indir. Sayın Kılıçdaroğlu bizim kapımız hâlâ açık. Gelin Yenikapı ruhunu yaşatalım. İnşallah MHP ile birlikte değişiklikleri meclisimizin takdirine sunacağız.”

 
RUSYA’YA GİDİYOR

 

Grup toplantısının ardından ise Başbakanlık kaynakları, Yıldırım’ın 5-6 Aralık tarihlerinde Rusya’ya gideceğini ve mevkidaşı Dimitri Medvedev ile görüşeceğini duyurdu.

 

Her hafta olduğu gibi AKP sıralarını partililer hınca hınç doldurdu. İzleyici bölümünde ise eski milli futbolcu Tanju Çolak ile Türk Halk Müziği sanatçısı Şükrüye Tutkun objektiflere yansıdı.

 

 

Kaynak: Sözcü