Başbakan, Ergenekon’da ses kaydını kabul ediyor, yolsuzluktaki ses kaydını kabul etmiyor!

Başbakan, Ergenekon’da ses kaydını kabul ediyor, yolsuzluktaki ses kaydını kabul etmiyor!
13 Mart 2014 11:26

Ergenekon tahliyelerini değerlendiren Başbakan Erdoğan, Ergenekon’daki delillerin, ses kayıtların görmezden gelinemeyeceğini söylerken, yolsuzluk soruşturmasınıdaki ses kayıtları için montaj diyor, görmezden geliyor…

 

Ergenekon davasında hüküm giyen 39 sanığın tahliye olması toplum vicdanında büyük yaralar açtı. Gerek siyaset kurumu gerekse vatandaşlar bu durumdan hiç hoşnut değil.

 

Başbakan Tayyip Erdoğan da tahliyelerle ilgili ‘delil’ vurgusu yaparak bu delilleri görmezden gelemeyeceğini vurguluyor.

 

Erdoğan’ın konuyla ilgili ifadeleri şöyle: “Darbe girişimi yoktur fikrini kabullenmem mümkün mü? Darbe girişimleri olmamıştır diye düşünmem mümkün değil. Ben başımı kuma gömemem. Darbe girişimlerine hükümete yönelik yasalara ve demokrasiye aykırı hareketlere dair kamuoyuna yansıyan onca ses kaydını ve delili nasıl görmezden geliriz. Partimizin kapatılmasının iyi olacağı şeklinde verilen beyanatları nasıl unuturuz. Tüm bunlar hepimizin gözleri onunda oldu. Dolayısıyla bu girişimlere karşı farklı bir tutum içinde değiliz. Darbe yoktur, darbe girişimi yoktur diyemem”

 

Tayyip Erdoğan’ın, iddianame mahkeme tarafından kabul edilmeden önce, “Evet Ergenekon’un savcısıyım” sözleri hala hafızalarda.

 

Tayyip Erdoğan’ın “Ses kayıtlarını ve delilleri nasıl görmezden geliriz” sözü bize yolsuzluk operasyonları ve bugüne gelen süreci hatırlatıyor.

 

Rüşvetin belgelendiği ses kayıtları ve yakalanan paralar!

 

YA YOLSUZLUK SORUŞTURMALARINDAKİ SES KAYITLARI, DELİLLER?

 

Tayyip Erdoğan, yolsuzluk soruşturmasının başından beri ne ses kayıtlarını gördü ne de delilleri kaale aldı. Hatta kendi görüşmelerini dahi yok sayıp manipülasyon çabalarına girdi; yolsuzlukları örtmek için Cemaat’e yüklenmeyi tercih etti. Kayıtların çoğuna ‘montaj’ yaftalamasında bulunarak kamuoyu oluşturmaya çalıştı.

 

Kabul ettiği ses kayıtlarında dahi suç unsuru bulmadı.

 

Yolsuzluk soruşturması kapsamında elde edilen ses kayıtlarını ve apaçık delilleri referans almayan Tayyip Erdoğan, Ergenekon’daki ses kayıtları ve diğer delilleri neden görmezden gelemeyeceğini söylüyor?

 

Hukukun kuralları, soruşturma ve davaların türüne göre değişmeyeceğine göre, Erdoğan delille ilgili içtihadını soruşturmanın içeriğine göre mi oluşturuyor?

 

Tayyip Erdoğan’ın Ergenekon delillerine gözü açık, yolsuzluk delillerine gözü kapalı!

 

Açıkçası Erdoğan sık sık düştüğü çelişkilerden birine daha Ergenekon tahliyeleriyle ilgili sözleriyle de imza attı.

 

Kaynak: Postmedya