Başbakan Erdoğan’ın bileti kesildi

Başbakan Erdoğan’ın bileti kesildi
18 Kasım 2013 09:42

Başbakan Erdoğan’ın bileti kesildi.

 

Hilmi SARAL H&H YORUM

 

Bunu ben söylemiyorum. Onu taa 1990’lı yıllardan beri alıp yetiştiren ve başbakan olmasını sağlayan Abromowitz söylüyor. Abromowitz Amerika’nın Sesi Radyosu’nda yaptığı konuşmada “Erdoğan başarısız!” dedi. Demişse ne olmuş demeyin. 20 Ekim 1996 tarihli Aydınlık Dergisi’nin haberine göre Erdoğan’ın gelecekte başbakan olacağını da o söylemişti. Seçimlere beş yıldan daha çok bir zaman varken Erdoğan’ın başbakan olacağını bilen kişi onun ne zaman gideceğini bilemez mi? Bilir, bilir! Erdoğan başarısızdır, gidicidir.

 

Erdoğan da gidici olduğunun farkındadır ki giderayak kendisini başbakanlık koltuğuna oturtanlara yaranmak için “Diyarbakır’ı merkez yapma” çalışmalarına hız verdi. Barzani’yi ve Türkücü Şivan’ı Diyarbakır’da ağırladı. Hem kendisi, hem de konukları “barış” mesajları verdiler. O, dağdakilerin ineceğini, cezaevlerinin boşalacağını ilan etti. Hani PKK’lılar ülkeyi terk etmişti? Hani PKK’ya af yoktu? Erdoğan Ankara’da konuşurken böyle diyordu. Diyarbakır’da konuşurken düşünceleri değişti.

 

Barzani’nin Diyarbakır’da ağırlanması BDP’yi rahatsız etmiş görünüyor. Afişlerle bunu açıkladılar. Çünkü şimdiye kadar AKP hükümetinin kendilerine verdiği tavizler, onları bölgedeki oyunda birinci aktör olduklarına inandırmıştı. Rollerini Barzani’ye kaptırmak hoşlarına gitmedi.

 

Erdoğan Barzani ile daha önce petrol anlaşması yapıp ortaklık kurmuş, bu yüzden Maliki ile arası açılmıştı. Enerji Bakanı’nın uçağına iniş izni verilmeyişini anımsayınız. Bu nedenle Barzani ile sarmaş dolaş oluşu yadırganmadı. Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’le el ele sohbet etmeleri ise kahvelerde alay konusu oldu. Baydemir, “Bu çınarın dalları nerenize batıyor?” demişti ya! Kahvede konuşanlardan biri “Çınarın dallarının nereye, nasıl yerleştirileceğini tartışıyorlardır” diye yorum yaptı.

 

Uzun yıllar yurtdışında yaşayan Şivan Perver İbrahim Tatlıses ile birlikte düet yaptı. Onlar türkü söylerken Emine Hanım ve doğal olarak Bülent Arınç göz yaşı dökerek şivan ettiler.(Şivan etmek :ağlamak) Herkes ne kadar barışsever olduklarını düşündü. Oysa Emine Hanım eşinin biletinin kesildiğini biliyor. Ona ağlıyor. Bülent Bey’de Erdoğan’la yollarının ayrılmasına üzülmüştür! Ha, Cuma namazlarında beraber saf tuttuğu arkadaşı Abdullah Öcalan’ın o anda yanlarında olamayışı da dokunmuş olabilir ona!

 

Hakan Fidan’a soruşturma açılmak istenmesi, Gezi Parkı olaylarının beklenilenin üstünde etkili olması, yandaş yağcıların saf değiştirmesi, cemaat gazete ve televizyonlarının açıktan ve sürekli AKP aleyhinde yayın yapmaya başlaması, bazı AKP milletvekillerinin başbakanı açıktan eleştirmeye başlaması ve CHP’deki gelişmeler Erdoğan’ın son kullanma tarihinin dolduğunu göstermektedir. Hiçbir akıllı tüccar son kullanma tarihi dolmuş ürünü rafta tutmaz. Ee, ABD’ye de akıllı tüccar değil diye itiraz edecek halimiz yok ya!

 

Erdoğan, bölgede ABD politikalarını itirazsız uyguladı. BOP eşbaşkanlığı görevini severek yaptı. Buna rağmen Abromowitz neden başarısız buluyor onu? Çünkü Erdoğan ABD politikalarını uygularken o kadar kırıp döktü ki hem kendisini, hem de efendilerini deşifre etti. Türkiye’de halkın ABD’ye olan karşıtlığı AKP hükümetleri döneminde en üst dereceye çıktı. ABD Türkiye’nin dostluğunu yitirmek istemez.