‘Barış Pınarı Harekâtı’nda son durum!

‘Barış Pınarı Harekâtı’nda son durum!
10 Ekim 2019 08:39

Türkiye’nin Suriye’deki 3. kapsamlı askeri operasyonu olan ‘Barış Pınarı Harekâtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye saati ile 16:10’da Twitter’dan yaptığı açıklamayla resmen başladı. Milli Savunma Bakanlığı ise sonradan yaptığı açıklamada, harekâtın başlama saatini 16:00 olarak kaydetti.

 

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, harekâtın kapsamını ve hedefini “Türk Silahlı Kuvvetleri’miz Suriye Milli Ordusu’yla birlikte Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Barış Pınarı Harekâtı #BarışPınarıHarekatı’nı başlatmıştır. Amacımız güney sınırımızda oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek ve bölgeye barış ve huzuru getirmektir. Barış Pınarı Harekatı ile, Ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf edeceğiz. Oluşturacağımız GÜVENLİ BÖLGE sayesinde Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyacak, tüm bölge halkını terörün pençesinden kurtaracağız” sözleriyle açıklarken, Milli Savunma Bakanlığı ise müttefik ülke unsurları ile sivillerin zarar görmemesine hassasiyet gösterildiğini belirtti.

 

 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Saat 22.00 civarında kara harekâtı başladı, planlandığı gibi gidiyor. Bölgede terörle alakalı olmayan insanlara koruyucu bir tavırlara ilerliyorlar. Amacımız orayı güvenli bölge haline getirmeye çalışıyor. Hiçbir ülkenin de Türkiye’ye söyleyeceği bir şey yok. Bütün yollar denendi, bunlar işe yaramayınca harekât başladı. Burada terör koridoru oluşmasına izin vermeyeceğiz. Türkiye’nin NATO’nun en sadık ülkesidir. Doğu’daki en güçlü üyesi, Türkiye’nin güvenliği NATO’nun da güvenliği böyle değerlendirmek lazım. Müttefiklerimizden beklediğimiz açıklamaları ve fiilen yanımızda olmasıdır ” diye konuştu.

 

 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyinde başlattığı ‘Barış Pınarı Harekâtı’nın planlandığı şekilde devam ettiğini belirterek, “Ordumuzun temel önceliği sivil halkın zarar görmemesidir” dedi.

 

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Barış Pınarı Harekâtına katılan Kahraman Komandolarımız, Fırat’ın Doğusunda ilerlemeye devam ediyor” dendi.

 

Hatay’dan Suriye sınırında görevlendirilmek üzere yola çıkan, komandoların da yer aldığı 12 araçlık askeri konvoy, Gaziantep’in İslahiye ilçesine ulaştı.

 

NTV, askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, Resulayn ile Tel Abyad’a 4 koldan giriş yapıldığını aktardı.